– Vi har bare ventet på å gjøre vennskapet offentlig

Israels president tok imot Emiratenes aller første ambassadør til Israel.
Mohamed Mahmoud Al Khajah (t.h.) leverte sitt akkreditiv til Israels president Reuven Rivlin 1. mars 2021. (Foto: GPO)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Israels president Reuven Rivlin tok mandag 1. mars formelt imot tidenes første ambassadør i Israel fra De forente arabiske emirater. Det skjer etter fjorårets historiske avtale hvor Israel og Emiratene normaliserte forholdet.

Emiratenes utsending Mohamed Mahmoud Al Khajah leverte sitt akkreditiv til Rivlin i en seremoni i presidentboligen i Jerusalem, før han mottok den formelle anerkjennelsen som ambassadør i landet, skriver Times of Israel.

– Våre land har de største og viktigste økonomiene i regionen, sa Al Khajah, og la til at han ville jobbe for å styrke båndene mellom landene ytterligere.

Rivlin ønsket Al Khajah velkommen på arabisk før han fortsatte på hebraisk.

– Dette er en rørende seremoni for meg, som president i Israel, sa Rivlin.

Presidenten sa også at han ble personlig rørt av å ønske en arabisk ambassadør velkommen til Israel, i lys av sin avdødes far kjærlighet til det arabiske språk og hans arbeid med å oversette Koranen til hebraisk.

Israel åpnet sin første ambassade i Abu Dhabi i Emiratene i januar.

Selv om det først var etter Abraham-avtalen i fjor høst at landene formelt normaliserte forholdet, har båndene mellom Israel og Emiratene utviklet seg i lang tid. – Vi bare ventet på å kunne gjøre vennskapet offentlig, sa Rivlin.

Emiratene var første landet som gikk med på å etablere fulle diplomatiske forbindelser til den jødiske staten i forbindelse med Abraham-avtalen, som ble meklet frem av USAs tidligere president Donald Trump og hans stab.

Bahrain, Marokko og Sudan har siden sluttet seg til avtalen, som brøt med en langvarig arabisk konsensus om at det ikke skulle bli noen normalisering i forholdet til Israel før en endelig avtale med palestinerne var på plass.

Avtalen gjorde at over 50.000 israelere på kort tid besøkte Emiratene.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise