Bahrain har utpekt sin første ambassadør til Israel

Khaled Yousif Al-Jalahma blir den historiske første ambassadøren fra Gulflandet.
Khaled Yousif Al-Jalahma blir Bahrains aller første ambassadør til Israel. (Foto: Utenriksdepartementet i Bahrain)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Kongeringet Bahrain i Den persiske gulf har utpekt sin aller første ambassadør til den jødiske staten. Bahrains offentlige nyhetsbyrå skriver i en pressemelding at ambassadøren heter Khaled Yousif Al-Jalahma.

Israel sier al-Jalahma ble godkjent etter at Bahrains utenriksminister Abdullatif al-Zayani tok opp utnevnelsen i en samtale med den israelske utenriksministeren Gabi Ashkenazi og «alle kontroller ble gjennomført».

– Beslutningen fra Bahrain om å utnevne en ambassadør til Israel er nok et viktig skritt i gjennomføringen av fredsavtalen og styrkingen av båndene mellom de to landene, sier den israelske utenriksministeren i en uttalelse.

Ashkenazi ønsker beslutningen hjertelig velkommen og takker sin bahrainske kollega for deres «sterke vennskap», i tillegg til «motet og lederskapet til kongen av Bahrain».

– I løpet av de kommende ukene vil et team fra Bahrain komme til Israel for å gjøre de nødvendige forberedelsene, sier den israelske utenriksministeren.

Det er foreløpig ikke kjent hvor Bahrains ambassade i Israel vil ligge.

Nylig etablerte også De forente arabiske emirater sin aller første ambassade i Israel. Etableringen av ambassader i de respektive landene er et resultat av at fire arabiske land i fjor høst normaliserte forholdet til Israel.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise