Bahrain har utpekt sin første ambassadør til Israel

Khaled Yousif Al-Jalahma blir den historiske første ambassadøren fra Gulflandet.
Khaled Yousif Al-Jalahma blir Bahrains aller første ambassadør til Israel. (Foto: Utenriksdepartementet i Bahrain)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Kongeringet Bahrain i Den persiske gulf har utpekt sin aller første ambassadør til den jødiske staten. Bahrains offentlige nyhetsbyrå skriver i en pressemelding at ambassadøren heter Khaled Yousif Al-Jalahma.

Israel sier al-Jalahma ble godkjent etter at Bahrains utenriksminister Abdullatif al-Zayani tok opp utnevnelsen i en samtale med den israelske utenriksministeren Gabi Ashkenazi og «alle kontroller ble gjennomført».

– Beslutningen fra Bahrain om å utnevne en ambassadør til Israel er nok et viktig skritt i gjennomføringen av fredsavtalen og styrkingen av båndene mellom de to landene, sier den israelske utenriksministeren i en uttalelse.

Ashkenazi ønsker beslutningen hjertelig velkommen og takker sin bahrainske kollega for deres «sterke vennskap», i tillegg til «motet og lederskapet til kongen av Bahrain».

– I løpet av de kommende ukene vil et team fra Bahrain komme til Israel for å gjøre de nødvendige forberedelsene, sier den israelske utenriksministeren.

Det er foreløpig ikke kjent hvor Bahrains ambassade i Israel vil ligge.

Nylig etablerte også De forente arabiske emirater sin aller første ambassade i Israel. Etableringen av ambassader i de respektive landene er et resultat av at fire arabiske land i fjor høst normaliserte forholdet til Israel.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise