– Dette viser at verden kan forandres

Utenriksminister Yair Lapid på historisk besøk til De forente arabiske emirater.
Israels utenriksminister Yair Lapid åpnet det første israelske konsulatet i Dubai i De forente arabiske emirater. (Foto: GPO)

Israels utenriksminister Yair Lapid hadde onsdag 30. juni en offisiell åpning av Israels konsulat i Dubai, som han kalte et senter for dialog og samarbeid.

– Det vi åpner i dag er ikke bare et konsulat, men også et senter for samarbeid. Dette stedet symboliserer vår evne til å tenke sammen, til å utvikle sammen og til å endre verden sammen, sa Lapid under åpningen.

Han understreket at freden mellom De forente arabiske emirater og Israel «ikke er mellom regjeringer og ledere, men mellom folk og nasjoner».

– Dette er ikke en fred for meg eller mine venner som står her, men for våre barn og fremtidige generasjoner, sa utenriksministeren.

Dagen før hadde Lapid åpnet den israelske ambassaden i Emiratenes hovedstad Abu Dhabi, i det han hyllet som «et historisk øyeblikk». Utenriksministeren takket også tidligere statsminister Benjamin Netanyahu og den tidligere amerikanske presidenten Donald Trump, for deres innsats i normaliseringen mellom Israel og Emiratene gjennom Abraham-avtalene.

Den emiratiske ministeren Omar Sultan Al Olama sa på konsulatet-åpningen at båndene mellom Israel og Emiratene «vil skape en mer stabil og sikker region». Han sa også at båndene mellom landene vil «fortsette å vokse».

Lapid har vært på et todagers besøk i Emiratene i det som er det første offisielle besøket av en israelsk minister til Gulflandet i Persiapukten.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise