– En stor ære å åpne ambassade her

De forente arabiske emirater har åpnet sin første ambassade i Israel.
Israels president Isaac Herzog (t.v.) og emiratenes ambassadør Mohamed Al Khaja under åpningen av ambassaden onsdag 14. juli. (Foto: Miriam Alster/Flash90)

De forente arabiske emirater hadde onsdag 14. juli offisiell åpning av sin ambassade i Israel, nesten ett år etter at de to landene ble enige om å normalisere forholdet. Ambassaden ligger i bygget som huser børsen i Tel Aviv. Israels president Isaac Herzog deltok på åpningen av ambassaden sammen med Emiratenes ambassadør Mohammad Mahmoud Al Khajah.

– Det er en stor ære å åpne ambassaden her. For ti måneder siden signerte våre to land Abraham-avtalen med en visjon om verdighet, velstand og fred mellom våre to folk, sa Khajah under åpningsseremonien onsdag.

– Dette er bare begynnelsen. Våre to land er innovative nasjoner og vi vil utnytte dette nye forholdet til det beste for oss begge, la ambassadøren til.

Herzog, som tiltrådte som president i forrige uke, hyllet åpningen av ambassaden og sa det var «et viktig skritt for hele Midtøsten».

– Å se det emiratiske flagget vaie her i Tel Aviv var en gang en fjern drøm. I dag er det en realitet, sa den israelske presidenten under åpningen.

Utenriksminister Yair Lapid var ikke til stede på åpningen, skriver Times of Israel. Han måtte tirsdag gå i karantene etter at en av hans medarbeidere fikk koronaviruset under besøket til Brussel. Men i en Twitter-melding skriver han at dette er en historisk dag.

– Vi vil fortsette å utvide sirkelen av fred og normaliseringen, sier Lapid.

I forrige måned besøkte han selv De forente arabiske emirater, som den første israelske ministeren på offisielt besøk noensinne. Der var han med på den offisielle åpningen av Israels ambassade og konsulat i Emiratene.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise