Kongen av Marokko håper et bedre forhold til Israel vil oppmuntre til fred

Det er ventet at Marokko vil åpne ambassade i Israel innen kort tid.
Kong Mohammed VI av Marokko håper landets nye forhold til Israel kan bidra til regional stabilitet. (Foto: Flickr)

Marokkos kong Muhammed VI har sendt et brev til Israels president Isaac Herzog hvor han uttrykker håp om at det normaliserte forholdet mellom Israel og Marokko vil oppmuntre til regional fred, skriver Times of Israel.

«Jeg er glad for de steg som er gjort for å gjenoppta kontakten mellom våre to land. Jeg er overbevist om at vi skal gjøre dette bærekraftig, slik at vi kan jobbe for fred for alle mennesker i regionen», skriver kongen.

Nylig besøkte Israels utenriksminister Yair Lapid det nordafrikanske landet som første høytstående israelske tjenestemann på nesten to tiår. Israel og Marokko hadde tidligere diplomatiske bånd, men disse ble brutt under Den andre intifada. Nå er de i ferd med å normalisere seg igjen.

Det var på dette besøket at Lapid hadde med seg et brev til kongen fra president Herzog. I brevet blir den marokkanske kongen også invitert til Israel, men i svaret sitt nevner han ingenting om invitasjonen.

Under besøket sa Lapid at Israel og Marokko vil oppgradere forholdet sitt til fulle diplomatiske bånd, og dermed åpne ambassade i hverandres land.

I forbindelse med Abraham-avtalene har Israel normalisert forholdet til fire arabiske land: De forente arabiske emirater, Bahrain, Sudan og Marokko.

Utenriksminister Yair Lapid åpnet et handelskontor i Rabat i Marokko 12. august 2021. Han sier Israel om kort tid kommer til å åpne en ambassade i Marokko. Samtidig vil Marokko åpnet en ambassade i Israel. (Foto: Shlomi Amsalem/GPO))

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise