Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Et håndtrykk for historiebøkene

Naftali Bennett håndhilser på Emiratenes kronprins Mohammed bin Zayed Al Nahyan i Abu Dhabi 13. desember. (Foto: GPO)
For første gang har en israelsk og en emiratisk leder møttes ansikt til ansikt.

Statsminister Naftali Bennett møtte mandag den emiratiske kronprinsen Mohammed bin Zayed Al Nahyan i sistnevntes palass i Abu Dhabi. Det er første gang en israelsk statsminister besøker De forente arabiske emirater.

Møtet mellom Bennett og de facto-herskeren i Emiratene fokuserte på trusselen fra Iran, i tillegg til hvordan det økonomiske samarbeidet mellom Israel og Emiratene kan økes ytterligere, skriver nettavisen Times of Israel.

I et intervju med Emiratenes statlige nyhetsbyrå, WAM, sier Bennett at fjorårets Abraham-avtale, hvor Israel normaliserte forholdet til Emiratene og flere andre arabiske stater, har ført til et «nytt, dypt og solid grunnlag for diplomatiske, økonomiske og kulturelle relasjoner» i Midtøsten. Det er ikke mange år siden et tett forhold til arabiske land ble sett på som utopisk.

– Budskapet jeg ønsker å sende til lederne og innbyggerne i Emiratene er at et gjensidig partnerskap og vennskap er naturlig. Vi er nabo og søskenbarn. Vi er barnebarna til profeten Abraham, sier Bennett til nyhetsbyrået.

Besøket til Bennett varte i to dager. Før avreise sa statsministeren at målet med turen var å utvide båndene mellom Israel og Emiratene ytterligere.

– Båndene er utmerket og mangfoldige, og vi må fortsette å pleie og styrke dem, og bygge en varmt fred mellom våre to land, sa Bennett før avreise.

I juni var utenriksminister Yair Lapid den første israelske ministeren på et offisielt besøk til Emiratene noensinne, da han åpnet ambassaden i landet.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart