Meimad: Ingen anbefaling

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Rabbiner Michael Melchiors parti, Meimad, bestemte seg før valget for ikke å støtte Ehud Barak, selv om Melchior har sittet i hans regjering og ble valgt på en samlingsliste sammen med Arbeiderpartiet og Gesher, David Levys parti. (David Levy støtter Sharon.)

Meimad vedtok å ikke gi noen anbefaling til velgerne, men at de må finne ut selv hvem de vil stemme på. Bakgrunnen for den manglende støtten til Barak, er først og fremst de store innrømmelsene angående Jerusalem og Tempelfjellet.

De andre religiøse partiene (Shas og United Torah Judaism) har vedtatt å støtte Sharon. Det gjør de med liten glede, for Sharon mener også at de religiøse har sikret seg for mye makt og penger på flere felter. Men han er, sett fra deres side, et klart mindre onde enn Barak, som har tatt til orde for en “sekulær revolusjon”. – Tempelfjellet og Jerusalem virker nok også inn for de fleste.

Artikkelen fortsetter under annonsen


Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Forrige artikkelEt tveegget sverd
Neste artikkel“Skal jeg virkelig stemme Sharon?”
Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no