Er Sharon farlig?

En av mange grunner til den nåværende volden, er arabernes og muslimenes oppfatning av at Israel er svekket. De er ikke imponert av et Israel som blir presset av skyting til å trekke sine tropper ut av Libanon eller bort fra Josefs grav, som tillater at deres soldater blir bortført og lynsjet uten å gjengjelde, og som utsteder ultimatum uten at noen skjer.

De blir heller ikke imponert av et Israel som fortsetter å gi stadig flere innrømmelser, uansett hvor lite de får tilbake. De ser dette som et tegn på desperasjon, og derfor svarer de med aggresjon. Det burde ikke overraske noen. Som det sies i et russisk ordtak: «Hvis du vil tiltrekke deg ulver, skal du oppføre deg som et lam.»

Derfor har Israels politikk siden Oslo-avtalen ble undertegnet i 1993 brakt Midtøsten nærmere til en storkrig enn på årtier.

For å unngå at dette skal utvikle seg til en storkrig, trenger Israel en leder som kan skremme potensielle fiender og gjøre det mindre sannsynlig at de tyr til maktbruk.

Dette er stedet hvor Sharon kommer inn i bildet. Han er mannen som kan gjøre dette.

Fritt etter en artikkel i Jerusalem Post av Daniel Pipes.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelUSA: Ny rapport kritiserer Israel
Neste artikkel«Israelere i Betlehem blir drept!»
Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no

Ingen artikler å vise