Eksklusivt intervju med Ariel Sharon

– Israel vil ikke føre diplomatiske forhandlinger under ild. Det er grunn til optimisme, Det er de to hovedbudskapene som statsminister Ariel Sharon vil ha ut, og stadig understreker i et intervju med Jerusalem Post.

– Islamsk Jihad, Hamas og Hizbollah samarbeider med deler av de palestinske sikkerhetsstyrkene, og dette er en ny situasjon.

Er Arafat ansvarlig for terrorismen?

– Arafat har full kontroll. Gir han direkte ordrer? Det er ikke hans måte å gjøre det på. Men det er et faktum at han så bombekastergranatene som et hinder for ham til å komme til Washington, derfor stoppet han bombekasterangrepene. […] Han [Arafat] kontrollerer palestinsk media, som sender ut fryktelig propaganda hver dag.

 

Hva med bosetningene?
– Jeg ser ikke problemet omkring temaet “bosetninger”. I Oslo-avtalene står det, tror jeg, at inntil vi har en fredsavtale, skal vi ikke snakke om bosetningene. Hvis vi skaper fred, hva er da problemet med bosetningene? Hvem ødelegger de for? Bor det ikke israelske arabisk-palestinske i Nasareth? Og et høyt antall i Beersheba, Lod og Ramle? Hva er problemet? Jeg ser ikke problemet. Så lenge det ikke er fred, er ikke dette noe tema. Og i en fredsperiode, hva er galt (med jøder i bosetninger)?

Sharon forteller også at operasjonen i Gaza, inn i område A, ikke var den første. Det har vært flere lignende operasjoner, men her brukte IDF kjøretøy, det var nytt.

Forrige artikkelGAZA: Fire palestinere drept i eksplosjon
Neste artikkelFEIRING: Fyrverkeriet overdøvet skuddvekslingene
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.