Gir retningslinjer for 2005-budsjett

Søndag oppfordret statsminister Ariel Sharon medlemmer av finansdepartementet til å ha fokus på sosiale spørsmål, samt bedring av den israelske økonomien, ved behandlingen av statsbudsjettet for 2005. Sharon henvendte seg til finansminister Benjamin Netanyahu, hans overordnede personale, samt guvernør i Den Israelske Bank, David Klein, på søndagens regjeringsmøte, og la frem fire nasjonale prioriteringer som har behov for økonomiske midler: Utdanning - Med fokus på å sørge for at neste generasjon israelere skal ha best mulig kunnskap. Immigrasjon - Statsministeren ønsket større innsats for å øke immigrasjonen til landet og hjelpe de nye immigrantene. Minoriteter - Sørge for at de israelske minoritetenes forhold forbedres, spesielt Negev-ørkenens beduinersamfunn. Jerusalem - sist men ikke minst må Jerusalems økonomiske forfatning bedres, hevder statsministeren. Dette skal i følge Jerusalem Post, ikke være første gangen Sharon ber om økonomiske midler til Israels hovedstad. Likevel skal store deler av disse midlene ha blitt brukt til byggingen av deler av sikkerhetsgjerdet. Lite av disse pengene skal ha blitt satt av til selve byen og dens innbyggere. Fullføringen av sikkerhetsgjerdet rundt Vestbredden skal også være en viktig prioritet for Ariel Sharon. (13.07.04, av K.O.B)

Søndag oppfordret statsminister Ariel Sharon medlemmer av finansdepartementet til å ha fokus på sosiale spørsmål, samt bedring av den israelske økonomien, ved behandlingen av statsbudsjettet for 2005.
Sharon henvendte seg til finansminister Benjamin Netanyahu, hans overordnede personale, samt guvernør i Den Israelske Bank, David Klein, på søndagens regjeringsmøte, og la frem fire nasjonale prioriteringer som har behov for økonomiske midler:
Utdanning – Med fokus på å sørge for at neste generasjon israelere skal ha best mulig kunnskap.
Immigrasjon – Statsministeren ønsket større innsats for å øke immigrasjonen til landet og hjelpe de nye immigrantene.
Minoriteter – Sørge for at de israelske minoritetenes forhold forbedres, spesielt Negev-ørkenens beduinersamfunn.
Jerusalem – sist men ikke minst må Jerusalems økonomiske forfatning bedres, hevder statsministeren. Dette skal i følge Jerusalem Post, ikke være første gangen Sharon ber om økonomiske midler til Israels hovedstad. Likevel skal store deler av disse midlene ha blitt brukt til byggingen av deler av sikkerhetsgjerdet. Lite av disse pengene skal ha blitt satt av til selve byen og dens innbyggere.
Fullføringen av sikkerhetsgjerdet rundt Vestbredden skal også være en viktig prioritet for Ariel Sharon. (13.07.04, av K.O.B)

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkel400 jøder fra USA og Canada kommer onsdag
Neste artikkelMindre sannsynlig med palestinsk stat innen 2005
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise