Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Sharon populær gjest i FN

Statsledere fra hele verden vil treffe statsminister Ariel Sharon når han kommer til FNs 60-årsfeiring i New York denne uken.
Med tilbaketrekningen godt og vel avsluttet, drar statsminister Ariel Sharon til FN tirsdag. (Foto: GPO)

– Dette er uvanlig for Israel, som pleier å få en langt kjøligere mottakelse i FN, hvor mer enn 20 anti-Israel resolusjoner blir vedtatt årlig, skriver nyhetsbyrået Associated Press.

Det er tilbaketrekningen fra Gaza og den nordlige Vestbredden som har økt Sharons popularitet i det internasjonale samfunnet.

Avtaleboken til den israelske statsministeren skal være fullbooket under New York-oppholdet. Sharon skal møte president Bush, statsminister Blair, president Putin og kong Abdullah, i tillegg til ledere fra EU, Tyrkia, Australia og Canada.

– Vi håper også å få til møter med muslimske ledere, sier talsmann i Utenriksdepartementet Mark Regev. I følge Ha’aretz skal emiren av Qatar, sjeik Hamad bin Khalifa al-Thani være en aktuell kandidat.

Statsminister Ariel Sharon drar til New York tirsdag. Torsdag taler han til FNs generalforsamling.

Gaza i palestinernes hender
– Israels har ikke lenger noe ansvar for Gaza-stripen, vil være den israelske statsministerens hovedbudskap under talen, skriver Aluf Benn i Ha’aretz. Det israelske utenriksdepartementet vil ikke markedsføre tilbaketrekningen som en «slutt på okkupasjonen», så lenge palestinerne ikke kontrollerer sine egne grenseoverganger, luftrom og kystsone. Sharon skal ha adoptert dette synet, skriver Benn, og foretrekker å beskrive den nye situasjonen som «en slutt på Israels ansvar på Gaza-stripen». Mandag 12. september hadde Jerusalem Post en lederartikkel som gikk i samme retning, et sammendrag på norsk er tilgjengelig i artikkelen Gaza er i palestinernes hender.

– Sharon vil oppfordre palestinerne til å bruke muligheten de nå har fått, og starte med å oppfylle forpliktelsene etter veikartet, skriver Benn. Den israelske statsministeren vil sette terrorbekjempelse som en betingelse for videre utvikling i fredsprosessen.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart