Sharon populær gjest i FN

Statsledere fra hele verden vil treffe statsminister Ariel Sharon når han kommer til FNs 60-årsfeiring i New York denne uken.
Med tilbaketrekningen godt og vel avsluttet, drar statsminister Ariel Sharon til FN tirsdag. (Foto: GPO)

– Dette er uvanlig for Israel, som pleier å få en langt kjøligere mottakelse i FN, hvor mer enn 20 anti-Israel resolusjoner blir vedtatt årlig, skriver nyhetsbyrået Associated Press.

Det er tilbaketrekningen fra Gaza og den nordlige Vestbredden som har økt Sharons popularitet i det internasjonale samfunnet.

Avtaleboken til den israelske statsministeren skal være fullbooket under New York-oppholdet. Sharon skal møte president Bush, statsminister Blair, president Putin og kong Abdullah, i tillegg til ledere fra EU, Tyrkia, Australia og Canada.

– Vi håper også å få til møter med muslimske ledere, sier talsmann i Utenriksdepartementet Mark Regev. I følge Ha’aretz skal emiren av Qatar, sjeik Hamad bin Khalifa al-Thani være en aktuell kandidat.

Statsminister Ariel Sharon drar til New York tirsdag. Torsdag taler han til FNs generalforsamling.

Gaza i palestinernes hender
– Israels har ikke lenger noe ansvar for Gaza-stripen, vil være den israelske statsministerens hovedbudskap under talen, skriver Aluf Benn i Ha’aretz. Det israelske utenriksdepartementet vil ikke markedsføre tilbaketrekningen som en «slutt på okkupasjonen», så lenge palestinerne ikke kontrollerer sine egne grenseoverganger, luftrom og kystsone. Sharon skal ha adoptert dette synet, skriver Benn, og foretrekker å beskrive den nye situasjonen som «en slutt på Israels ansvar på Gaza-stripen». Mandag 12. september hadde Jerusalem Post en lederartikkel som gikk i samme retning, et sammendrag på norsk er tilgjengelig i artikkelen Gaza er i palestinernes hender.

– Sharon vil oppfordre palestinerne til å bruke muligheten de nå har fått, og starte med å oppfylle forpliktelsene etter veikartet, skriver Benn. Den israelske statsministeren vil sette terrorbekjempelse som en betingelse for videre utvikling i fredsprosessen.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelIsrael og Pakistan snakker sammen
Neste artikkelVi vil styrke bosetningene
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise