Sharons siste intervju

En dag før Ariel Sharon fikk sitt store slag, gav han et intervju med den japanske avisen Nikkei. Ynet gjengir intervjuet. Intervjueren syntes at Sharon virket i godt humør, men også litt trett og svak. Her er noen få hovedpunkter fra det Sharon sa, fritt gjengitt.
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

En dag før Ariel Sharon fikk sitt store slag, gav han et intervju med den japanske avisen Nikkei. Ynet gjengir intervjuet. Intervjueren syntes at Sharon virket i godt humør, men også litt trett og svak. Her er noen få hovedpunkter fra det Sharon sa, fritt gjengitt.

Israel vil ikke inngå kompromisser om sin sikkerhet. Palestinerne må stanse terror fullstendig, oppløse terror-organisasjoner, samle inn ulovlige våpen, og de bør gjennomføre reformer. Hittil har palestinerne ikke tatt noen skritt i det hele tatt mot terror.

Jerusalem blir ikke noe forhandlingstema. Byen skal alltid være den forente og udelte hovedstaden i Israel.

For Vestbredden gjelder veikartet. Verken nå eller siden blir det noen ensidig tilbaketrekning der. [Tilbaketrekninger skal altså bare komme som et ledd i seriøse forhandlinger etter at terroren er stanset.]

Israel vil ikke forhandle med Hamas, selv om det skulle vinne valget. Dersom Hamas’ våpen blir samlet inn og dets charter [som i klartekst sier at det ikke skal være noe Israel] blir endret, er det annerledes.

Sharon kan ikke se for meg en situasjon hvor Israel vil gi fra seg kontrollen over Golan. I 19 år var det nordlige Israel utsatt for utmattelseskrig fra dette området. Israel skal ikke tilbake til en slik situasjon. Men Israel vil ikke angripe Syria.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelTakk for bønner og omsorg for Sharon
Neste artikkelMinistre bøyer av for Benjamin Netanyahu
Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no

Ingen artikler å vise