Ariel Sharon er død

Israels tidligere statsminister Ariel Sharon døde i ettermiddag etter åtte år i koma. Dermed er siste kapittel avsluttet for en av Israels militære og politiske giganter.

Ariel Sharon 1928-2014. (Foto: GPO)
Ariel Sharon 1928-2014. (Foto: GPO)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Ariel Sharon ble født i Moshav Kfar M’lal i 1928, i det som den gang var det britiske mandatområdet Palestina. Her er MIFFs biografi om generalen og politikeren. For mye mer om Ariel Sharon, spesielt årene som statsminister, se temasiden eller nøkkelordsiden.

De siste dagene var tilstanden til Ariel Sharon blitt kraftig forverret. Familie og venner samlet seg på sykehuset for å ta farvel, og lørdag ettermiddag kom dødsbudskapet. Til slutt døde Sharon av nyresvikt og blodinfeksjon.

Israels president Shimon Peres tar avstand med sin politiske motstander gjennom en årrekke. I 2005 gikk Shimon Peres med i Ariel Sharons nye parti Kadima.
Israels president Shimon Peres tar avskjed med sin politiske motstander gjennom en årrekke. I 2005 gikk Shimon Peres med i Ariel Sharons nye parti Kadima.

Hva er ditt minne om Ariel Sharon? Skriv i kommentarfeltet!

 

Forrige artikkelStiller ultimatum til Netanyahu
Neste artikkelNTBs jernteppe
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.