Ariel Sharon er død

Israels tidligere statsminister Ariel Sharon døde i ettermiddag etter åtte år i koma. Dermed er siste kapittel avsluttet for en av Israels militære og politiske giganter.
Ariel Sharon 1928-2014. (Foto: GPO)
Ariel Sharon 1928-2014. (Foto: GPO)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Ariel Sharon ble født i Moshav Kfar M’lal i 1928, i det som den gang var det britiske mandatområdet Palestina. Her er MIFFs biografi om generalen og politikeren. For mye mer om Ariel Sharon, spesielt årene som statsminister, se temasiden eller nøkkelordsiden.

De siste dagene var tilstanden til Ariel Sharon blitt kraftig forverret. Familie og venner samlet seg på sykehuset for å ta farvel, og lørdag ettermiddag kom dødsbudskapet. Til slutt døde Sharon av nyresvikt og blodinfeksjon.

Israels president Shimon Peres tar avstand med sin politiske motstander gjennom en årrekke. I 2005 gikk Shimon Peres med i Ariel Sharons nye parti Kadima.
Israels president Shimon Peres tar avskjed med sin politiske motstander gjennom en årrekke. I 2005 gikk Shimon Peres med i Ariel Sharons nye parti Kadima.

Hva er ditt minne om Ariel Sharon? Skriv i kommentarfeltet!

 

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelStiller ultimatum til Netanyahu
Neste artikkelNTBs jernteppe
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise