Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Netanyahu: – Jeg er stolt av soldatene

Benjamin Netanyahu kalte onsdag inn til en pressekonferanse på sitt kontor i Jerusalem. Statsministeren ønsket å svare på kritikken fra verdenssamfunnet som følge av den israelske aksjonen mot skipsflåten på vei mot Gaza-stripen.
Ni mennesker ble drept og mange såret etter at demonstranter gikk til angrep på soldatene om bord på flaggskipet Mavi Marmara. Det internasjonale samfunnet mener den israelske maktbruken i aksjonen var overdreven og FNs sikkerhetsråd ber om en granskning for å finne ut hva som har gått galt. Netanyahu kaller dette for «et dobbeltmoralsk internasjonalt overgrep».
Likud-lederen forklarte at Hamas forsøker å smugle våpen både gjennom tuneller til Egypt og via sjøveien. IDF har flere ganger tidligere stanset skip på vei til Gaza-stripen, skriver Yedioth Aharonoth. «Det er vår plikt å forhindre at disse våpnene kommer inn på Gaza-stripen via luften, sjøen eller på land.»
– Hadde sjøblokaden blitt opphevet ville titalls eller hundrevis av flere slike flåter ha ankommet […] Denne siste flåtens mål var å bryte sjøblokaden, det var ikke å levere varer, hevder statsministeren.
Når det gjelder volden som oppstod under bordingen av Mavi Marmara, forsvarer Netanyahu soldatene.
– Våre soldater ble møtt av en voldelig gruppe – dette var ingen kjærlighetsbåt – det var en hatets båt. Dette var ingen fredsflåte, men en hatsflåte. De forsøkte å lynsje IDF-soldatene. De ønsket å drepe dem. Er dette fredssøkere? De er voldelige, sa han.
– Jeg sørger over tapet av liv, men jeg er stolt av mine soldater. Jeg spør det internasjonale samfunnet: Hva ville dere ha gjort i en liknende situasjon? Vi vet alle sannheten.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart