Israel er Indias største våpenleverandør

India har stadig gående en rekke konflikter med Pakistan, og flere ganger har konfliktene brutt ut i større og mindre kriger. India bruker derfor ganske store ressurser på militæret.

Fram til nylig har Russland vært den største leverandøren av våpen til India. Men nå har Israel overtatt. I 2008 var salget på over 7 milliarder kroner. Russland solgte for 6,2 milliarder. Her er noen av produktene Israel leverer:

Israel og India skal sammen utvikle to systemer med luftforsvars-raketter, det ene av dem til mer enn 15 milliarder kroner (over flere år).

Nå i mars skal India få levert det første av tre AWACS-fly av tredje generasjon. AWACS-flyene kan overvåke en kampsone på en meget effektiv måte og lede kampene.

Israel skal også levere radarer som skal overvåke kystlinjen. Det store terror-angrepet mot Mumbai i november ble begått av terrorister som infiltrerte byen fra sjøen. Radarene skal være montert på ballonger som er fastbundet til jorda og som kan oppdage inntrengere lenger ute enn bakke-monterte radarer er i stand til.

Kilde: En artikkel av Yaakov Katz på ynetnews.com (Yediot Aharonot) 15. februar 2009.

 

 

Forrige artikkelHamas må oppfyller betingelsene
Neste artikkelTenk på MIFF når du spiller hos Norsk Tipping
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no