Israel er Indias største våpenleverandør

India har stadig gående en rekke konflikter med Pakistan, og flere ganger har konfliktene brutt ut i større og mindre kriger. India bruker derfor ganske store ressurser på militæret.
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Fram til nylig har Russland vært den største leverandøren av våpen til India. Men nå har Israel overtatt. I 2008 var salget på over 7 milliarder kroner. Russland solgte for 6,2 milliarder. Her er noen av produktene Israel leverer:

Israel og India skal sammen utvikle to systemer med luftforsvars-raketter, det ene av dem til mer enn 15 milliarder kroner (over flere år).

Nå i mars skal India få levert det første av tre AWACS-fly av tredje generasjon. AWACS-flyene kan overvåke en kampsone på en meget effektiv måte og lede kampene.

Israel skal også levere radarer som skal overvåke kystlinjen. Det store terror-angrepet mot Mumbai i november ble begått av terrorister som infiltrerte byen fra sjøen. Radarene skal være montert på ballonger som er fastbundet til jorda og som kan oppdage inntrengere lenger ute enn bakke-monterte radarer er i stand til.

Kilde: En artikkel av Yaakov Katz på ynetnews.com (Yediot Aharonot) 15. februar 2009.

 

 

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelHamas må oppfyller betingelsene
Neste artikkelTenk på MIFF når du spiller hos Norsk Tipping
Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no

Ingen artikler å vise