India vil øke samarbeidet med Israel

Indias utenriksminister SM Krishna er i Israel på statsbesøk. De to landene hadde over fem milliarder kroner i samhandel det siste året.
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

Utenriksministerens besøk bekrefter at India ønsker å forsterke og utvide samarbeidet med Israel ytterligere.

India og Israel etablerte de første diplomatiske forbindelser for 20 år siden. Forholdet har siden utviklet seg positivt. Israelske firmaer har vært aktive i Indias utvikling, og hjulpet inderne med matproduksjon, vannsikkerhet og medisin (blant annet kreft-forebygging og undersøkelser).

– Israel er en kilde for oss til fremragende teknologi og dette kommer til å gjøre det mulig for oss å øke vår produktivitet i industri og jordbruk og bryte de teknologiske grensene vi har stått ovenfor, sier Navtej Sarna, Indias ambassadør i Israel, til Asian News International (ANI). Israel har også gitt India militær trening og materiell. I 2007 ble Israel Indias nest største våpenleverandør.

Statsminister Benjamin Netanyahu tok imot utenriksminister Krishna på tirsdag, og postet i etterkant en uttalelse på sin Facebook-side.

– India og Israel er to oldtidsfolk som griper fremtiden: i teknologi, i nyskapning, i næringsliv, og jeg tror at vi kan gripe den enda bedre gjennom vårt samarbeid, sa Netanyahu, ifølge AFP.

– Jeg ser frem til, minister, å diskutere med deg alle disse samarbeidsområdene som vi har sammen, inkludert underskrivningen, i den nærmeste fremtid, av en frihandelsavtale for å multiplisere handelen vår og for å øke det økonomiske samarbeidet mellom India og Israel, la Netanyahu til.

Krishna fortalte Netanyahu at han hadde kommet “for å utarbeide et veikart for de to neste tiårene med samarbeid mellom Israel og India”.»Krishna sa også at han håpet å se “økt økonomisk innhold i vårt eksisterende politiske forhold”.

India har tradisjonelt støttet palestinernes nasjonale ambisjoner i Midtøsten-konflikten, men det er ikke noen hindring for stadig nærmere samarbeid mellom India og Israel.

– Jeg tror at besøket mitt primært kommer til å fokusere på det økonomiske innholdet, sikkerhet, terror – disse er noen av temaene som både Israel og India står overfor,» sa Krishna.

– Vi må få frem en strategi på hvordan vi svarer på svøpen av internasjonal terrorisme som har blitt en forbannelse for hele menneskeheten, la han til.

– Den økende trusselen om ekstern aggresjon fra statlige og ikke-statlige aktører og en gjensidig forpliktelse til å kjempe mot internasjonal terrorisme sikrer at partnerskapet mellom India og Israel vil fortsette å være sterkt og godt, mener Mark Sloman, som er direktør for India-programmet i The Israel Project.

Se video fra Netanyahus og Krishnas pressemøte.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=F0zwQ_YhliA[/youtube]

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise