Taiwans nye president beundrer Israel

Taiwans nye president besøkte Israel i 2013. Etterpå hyllet hun Israels fremskritt som en kilde til inspirasjon for landet sitt.

Taiwans president Tsai Ing-wen.
Taiwans president Tsai Ing-wen.

Lørdagens presidentvalg i Taiwan førte til at landet får en kvinne som president for første gang. Hun er 59 år gammel, heter Tsai Ing-wen og vant med 56 % av stemmene for partiet DPP (Det demokratiske progressive parti).

Nå har det blitt kjent at hun også er en svært god venn av Israel. Den israelske avisen Yedioth Ahronoth publiserte mandag 25. januar en artikkel, gjengitt i Times of Israel, som forteller om hennes forbindelser til Israel.

Etter besøket i Israel var Tsai så imponert over det hun hadde sett og opplevd at hun forfattet en svært positiv og rosende artikkel som ble publisert i Taiwans ledende avis.

I artikkelen uttrykte hun overraskelse over israelernes evne til å opprettholde et normalt dagligliv til tross for terror, beundring for Israels høyteknologi og de sosiale protestene som pågikk i 2011, i tillegg til beundring for den bestemte måten israelske diplomater forsvarer sitt land i utlandet.

“Taiwan kan lære mye av Israels erfaringer og filosofi”, skrev hun.

Hun postet til og med et bilde av en bevæpnet kvinnelig israelsk soldat på sin egen Facebook-side og uttrykte beundring over hvor godt kvinner er integrert i det israelske samfunnet.

Tsai har opprettholdt nær kontakt med leder for det israelske kontoret for økonomi og kultur i hovedstaden Taipei, Simona Halperin, som i fjor avsluttet fem års tjeneste.

I løpet av Halperins periode i landet økte samhandelen mellom Israel og Taiwan med ni prosent til 1,33 milliarder amerikanske dollar i 2014.

I tillegg har landene tosidige avtaler om samarbeid innen industriell forskning og utvikling, luftfart, turisme, vitenskap og teknologi, tollsaker, miljøvern, utdanning, sport og utveksling av ungdommer.

Det skal bli spennende å se hvordan den nye presidenten vil utvikle relasjonene med Israel i fremtiden.

Forrige artikkelTo israelske kvinner knivstukket i terrorangrep mandag ettermiddag
Neste artikkelFlere terrorister er blitt inspirert av palestinsk tv-propaganda
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Geir Knutsen kom første gang til Midtøsten som FN-soldat i Libanon i 1984. Til sammen har han bodd i Libanon og Israel i over fire år. Han har vært medlem i MIFF siden 1988. Høsten 2013 begynte han i en deltidsstilling i MIFF og i full stilling fra januar 2016.