Frykter coronaviruset har kommet til Israel

Flere personer er lagt i isolat etter frykt for at de er smittet av det dødelige viruset.

Her blir en kinesisk arbeider mistenkt for å være smittet av coronaviruset fraktet til Barzilai-sykehuset. (Foto: Skjermdump)

En kinesisk arbeider som jobber i Israel er innlagt på Barzilai-sykehuset og satt i full karantene, i frykt for at han er smittet av det nye og dødelige influensalignende viruset som har spredt seg fra Kina. Coronaviruset har så langt tatt livet av 76 personer i Kina og smittet over 2500. Viruset har også spredt seg til flere andre steder i verden, skriver nettavisen Times of Israel.

Chezy Levy, medisinsk direktør ved Barzilai medisinske senter, sier det ikke er bekreftet at pasienten har coronaviruset og ber israelerne om å unngå panikk. Han sier medisinsk personell tar alle nødvendige forholdsregler.

Også en israelsk kvinne i 60-årene, som nylig kom hjem fra et besøk til Kina, er lagt inn på sykehus og satt i total isolasjon på grunn av bekymring for at hun er smittet av viruset. Heller ikke hos henne er viruset blitt påvist.

I tillegg til de to siste pasientene har også fire andre personer vært inne til behandling på israelske sykehus mistenkt for å ha pådratt seg sykdommen, men etter tester viste det seg at ingen av de fire var smittet av viruset.

Helsedepartementet i Israel fraråder israelere å reise til Kina med mindre det er nødvendig. Det israelske flyselskapet El Al, som flyr direkte til Beijing og Hong Kong, tilbyr alle sine kunder gratis ombooking de neste to ukene.

Fra og med mandag 27. januar ble alle organiserte turer fra Kina til Israel avlyst, men kinesere kan fremdeles besøke Israel som enkeltpersoner.

Forrige artikkelNorges største fagforening er en mobber
Neste artikkelHvis Vestbredden blir annektert, kan Israels største parti bli arabisk
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.