Frykter coronaviruset har kommet til Israel

Her blir en kinesisk arbeider mistenkt for å være smittet av coronaviruset fraktet til Barzilai-sykehuset. (Foto: Skjermdump)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

En kinesisk arbeider som jobber i Israel er innlagt på Barzilai-sykehuset og satt i full karantene, i frykt for at han er smittet av det nye og dødelige influensalignende viruset som har spredt seg fra Kina. Coronaviruset har så langt tatt livet av 76 personer i Kina og smittet over 2500. Viruset har også spredt seg til flere andre steder i verden, skriver nettavisen Times of Israel.

Chezy Levy, medisinsk direktør ved Barzilai medisinske senter, sier det ikke er bekreftet at pasienten har coronaviruset og ber israelerne om å unngå panikk. Han sier medisinsk personell tar alle nødvendige forholdsregler.

Også en israelsk kvinne i 60-årene, som nylig kom hjem fra et besøk til Kina, er lagt inn på sykehus og satt i total isolasjon på grunn av bekymring for at hun er smittet av viruset. Heller ikke hos henne er viruset blitt påvist.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I tillegg til de to siste pasientene har også fire andre personer vært inne til behandling på israelske sykehus mistenkt for å ha pådratt seg sykdommen, men etter tester viste det seg at ingen av de fire var smittet av viruset.

Helsedepartementet i Israel fraråder israelere å reise til Kina med mindre det er nødvendig. Det israelske flyselskapet El Al, som flyr direkte til Beijing og Hong Kong, tilbyr alle sine kunder gratis ombooking de neste to ukene.

Fra og med mandag 27. januar ble alle organiserte turer fra Kina til Israel avlyst, men kinesere kan fremdeles besøke Israel som enkeltpersoner.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag