Vil vinne ordkrigen

- For generalene som hadde gjort karriere på å vinne Israels kriger på slagmarken, var tanken om at Israel kunne være truet av ord latterlig, ja verre, feminint, skriver Einat Wilf - i en ny bok om ordkrigen.
Forsiden til Einat Wilfs nye bok.
Forsiden til Einat Wilfs nye bok.
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

MIFF-medlemmer som deltok på Israel-konferansen i juni ble kjent med tidligere Knesset-medlem Einat Wilf. Nå har hun lansert en ny bok med tittelen Winning the War of Words. Boken er gratis tilgjengelig online som PDF og selges for en symbolsk sum i Kindle-versjon.

Hun åpner boken med å fortelle en historie fra noen år tilbake, da hun sa til Knessets utenriks- og forsvarskomité at Israel står overfor en krig basert på ord, ideer og bilder. Allerede den gang så Wilf dette som en strategisk trussel. For de militære veteranene i komitéen ble dette den gang møtt med oppgitte blikk. Men Wilf mener at utviklingen i stadig større grad har vist at hun har rett.

Wilf tror uroen i Midtøsten kommer til å vedvare i flere tiår fremover, og anbefaler at Israel inntar rollen som en “nøytral bunker” i regionen. Dette skriver hun om i kapittel 1.

I kapittel 2 fokuserer Wilf på den negative rollen som UNRWA spiller i konflikten. FN-organisasjonen som arbeider for de palestinske flyktningene arbeider ikke for å løse deres flyktningstatus, men har bare oppnådd å øke antallet flyktninger og oppmuntre dem til å tro at Israel en dag skal forsvinne.

I kapittel 3 beskriver Wilf hvordan en løsning med to stater for to folk kan se ut.

I kapittel 4 påpeker forfatteren at den zionistiske bevegelsen er blant de mest inspirerende drama i menneskehetens historie. Opprettelsen av staten Israel var ikke et resultat av Holocaust, men startet som et jødisk prosjekt lang tid før andre verdenskrig.

I det siste kapittelet argumenter Wilf blant annet for å beholde dagens valgssystem i Israel, som hun ikke mener er noe verre enn i andre demokratiske land.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelIsraelsk premiere på filmen A tale of Love and Darkness
Neste artikkelHør viseambassadør Dan Poraz i MIFF Oslo
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise