Vil vinne ordkrigen

– For generalene som hadde gjort karriere på å vinne Israels kriger på slagmarken, var tanken om at Israel kunne være truet av ord latterlig, ja verre, feminint, skriver Einat Wilf – i en ny bok om ordkrigen.

Forsiden til Einat Wilfs nye bok.
Forsiden til Einat Wilfs nye bok.

MIFF-medlemmer som deltok på Israel-konferansen i juni ble kjent med tidligere Knesset-medlem Einat Wilf. Nå har hun lansert en ny bok med tittelen Winning the War of Words. Boken er gratis tilgjengelig online som PDF og selges for en symbolsk sum i Kindle-versjon.

Hun åpner boken med å fortelle en historie fra noen år tilbake, da hun sa til Knessets utenriks- og forsvarskomité at Israel står overfor en krig basert på ord, ideer og bilder. Allerede den gang så Wilf dette som en strategisk trussel. For de militære veteranene i komitéen ble dette den gang møtt med oppgitte blikk. Men Wilf mener at utviklingen i stadig større grad har vist at hun har rett.

Wilf tror uroen i Midtøsten kommer til å vedvare i flere tiår fremover, og anbefaler at Israel inntar rollen som en “nøytral bunker” i regionen. Dette skriver hun om i kapittel 1.

I kapittel 2 fokuserer Wilf på den negative rollen som UNRWA spiller i konflikten. FN-organisasjonen som arbeider for de palestinske flyktningene arbeider ikke for å løse deres flyktningstatus, men har bare oppnådd å øke antallet flyktninger og oppmuntre dem til å tro at Israel en dag skal forsvinne.

I kapittel 3 beskriver Wilf hvordan en løsning med to stater for to folk kan se ut.

I kapittel 4 påpeker forfatteren at den zionistiske bevegelsen er blant de mest inspirerende drama i menneskehetens historie. Opprettelsen av staten Israel var ikke et resultat av Holocaust, men startet som et jødisk prosjekt lang tid før andre verdenskrig.

I det siste kapittelet argumenter Wilf blant annet for å beholde dagens valgssystem i Israel, som hun ikke mener er noe verre enn i andre demokratiske land.

Forrige artikkelIsraelsk premiere på filmen A tale of Love and Darkness
Neste artikkelHør viseambassadør Dan Poraz i MIFF Oslo
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.