Bestill den sjokkerende boken Voldtekten av Palestina

– Britenes anti-jødiske politikk har rystet meg inn i sjelen, skriver Jan Benjamin Rødner i forordet.

Voldtekten av Palestina.
Voldtekten av Palestina.

Voldtekten av Palestina beskriver hvordan britene intenst motarbeidet hva de selv hadde lovet, og Folkeforbundet hadde gitt dem i oppdrag å realisere – opprettelsen av et nasjonalhjem for det jødiske folket i Palestina. Forfatteren William Bernard Ziff­ begynner med å vise at det jødiske folk aldri ga opp sitt krav på landområdet som var deres sivilisasjons vugge. Etter et riss av tidlig jødisk historie og forfølgelseshistorien i middelalderen følger en grundig innføring i den moderne sionismens historie fram til denne boken ble utgitt første gang i 1938. Nå kommer boken for første gang på norsk.

Zi­ff skriver med nesten profetisk klarsyn om redslene som ventet Europas jøder i årene som fulgte. Han er også oppmerksom på de økende jødeforfølgelsene i arabiske land, som skulle presse nesten alle jøder ut av disse landene etter 1948. Hadde flere tatt forfatterens side i 1938 – advart mot nazisme og jødehat og helhjertet forsvart det jødiske samfunnet i Palestina – kunne kanskje flere av redslene fra 1940-tallet vært unngått.

Antall sider: 496

Klikk her for å bestille boken i MIFFs nettbutikk

Du kan også bestille med å sende SMS med kodeordet VAP til 2160. Da betaler du bokens pris 348 kroner + 50 kroner i forsendelse med din neste mobilfaktura.

Jan Benjamin Rødner, styremedlem i MIFF, i forordet:

«Eksemplene Zi­ff gir på britenes anti-jødiske politikk, stikk i strid med deres mandat, er i det hele tatt en sjokkerende lang liste av nærmest uforståelige og dypt opprørende tiltak som var ment å kvele og utpine ethvert forsøk på å opprette en jødisk stat. Infamiteten og ondskapen som dette ble iverksatt med har rystet meg inn i sjelen. Man kan bare undres over at de jødiske reaksjonene mot dette britiske vanstyret ikke var langt sterkere.»

William Green, leder av American Federation of Labor, i 1938:

 «Alle som har menneskeheten kjær og alle som håper å redde vår nåværende sivilisasjon fra katastrofe bør lese disse tankevekkende sidene. Denne boken er en øyeåpner.»

 

William Bernard Ziff.
William Bernard Ziff.

William Bernard Ziff (1898-1953) var en amerikansk forretningsmann, magasinutgiver og forfatter med russisk-jødisk bakgrunn. Han startet sin karriere i hjembyen, som karikaturtegner i Th­e Chicago Daily News. På 1930-tallet ble Zi­ff en talsmann for høyresiden i den zionistiske bevegelsen. Da Ziff­ døde hadde han fått oppleve at den moderne staten Israel hadde eksistert i fem år.

 

Pass på at du sikrer deg alle bøkene i MIFFs bokserie!
Pass på at du sikrer deg alle bøkene i MIFFs bokserie!

 Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise