Bestill den nye boken Fordrivelsen

«Uten kjennskap til denne historien er det umulig å forstå Israels situasjon og hvordan israelske ledere og befolkning tenker og hvorfor de handler slik de gjør,» skriver stortingsrepresentant Hans Fredrik Grøvan i forordet.
Fordrivelsen av Lyn Julius blir utgitt av MIFF i oktober 2019.

Nå kommer bok nummer åtte i MIFFs bokserie! Fordrivelsen av Lyn Julius beskriver hvordan mer enn 99 prosent av den jødiske befolkningen er blitt jaget og presset ut av den arabiske verden.

Hvem er jødene fra arabiske land? Hvordan var relasjonene med muslimene? Hva gjorde at jødene forlot landområdene hvor de hadde bodd i tusener av år? Hva kan vi lære av fordrivelsen av minoriteter fra Midtøsten? Disse spørsmålene svarer Lyn Julius på.

Jødene levde sammenhengende i Midtøsten og Nord-Afrika i nesten tre tusen år. Men i løpet av bare 50 år etter 1948 ble dette urfolket borte fra hele området, med unntak fra Israel. Nå gjentar den samme prosessen seg for kristne og andre minoriteter.

Før Holocaust utgjorde jødene i arabiske land omlag ti prosent av verdens jødiske befolkning. Nå utgjør jødiske flyktninger fra arabiske og muslimske land, og deres etterkommere, over 50 prosent av israelske jøder. Fordrivelsen forteller om hvordan disse jødene har blitt integrert i Israel. Hvordan kan deres sak bidra til fred og forsoning mellom Israel og den muslimske verden?

Mandag 18. november kl. 18:00 inviterer MIFF, MIFF Oslo og Hjelp Jødene Hjem til åpent møte i forbindelse med den andre årlige markeringen av minnedagen for jødiske flyktninger fra arabiske land. Der kan du høre forfatter av Fordrivelsen, Lyn Julius, i samtale med Jan Benjamin Rødner.

Pass på at du sikrer deg alle bøkene i MIFFs bokserie!

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelHar Hizbollah fått hevnangrepet sitt?
Neste artikkelSå nære var Israel og Hizbollah en krig
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise