Bestill boken som avslører hva som mer enn noe annet har hindret fred

Sikre deg boken til Einat Wilf og Adi Schwartz.
Krigen for å vende tilbake av Einat Wilf og Adi Schwartz, utgitt av MIFF i mai 2020.

Krigen for å vende tilbake ble en bestselger i Israel. MIFF er stolt over å kunne lansere boken på norsk bare noen få uker etter at boken ble lansert på engelsk.

Krigen for å vende tilbake har hindret en løsning på konflikten mellom israelere og arabere. Konflikten vil ikke ta slutt før palestinerne aksepterer at de ikke har noen «rett til å vende tilbake».

I 1948 forsøkte lokale arabere og arabiske stater å kvele den jødiske staten i fødselen. Som et resultat av krigen ble 700.000 palestinere flyktninger. Mer enn 70 år senere krever palestinerne at millioner av deres etterkommere skal ha rett til å flytte inn i Israel.

I Krigen for å vende tilbake forklarer forfatterne hvordan tanken om «rett til å vende tilbake» oppsto, og hvordan FN gjennom UNRWA skapte et permanent flyktningproblem i stedet for å løse det. Boken viser at palestinernes krav ikke har noe juridisk grunnlag. Dersom USA, FN og EU gjør dette klart overfor palestinerne, vil det fremme fred og være til beste for begge parter.

«Schwartz og Wilf, begge fra venstresiden, har skrevet en obligatorisk bok om den palestinsk-israelske konflikten og årsaken til at den ikke vil bli løst med det første. En god og viktig bok.»

Ben Shapiro, sjefredaktør for The Daily Wire.

«Alle som er seriøst interessert i den pågående konflikten mellom arabere og sionister, må forstå det som Schwartz og Wilf forklarer.»

Benny Morris, historiker og forfatter.

Klikk her for å bestille boken Krigen for å vende tilbake

EINAT WILF er en tidligere israelsk politiker som var medlem av Knesset for Uavhengighetspartiet og Arbeiderpartiet. Hun er en fremstående og innflytelsesrik stemme i det israelske offentlige ordskiftet. ADI SCHWARTZ er en israelsk forsker og forfatter. Hans arbeid fokuserer på den arabisk-israelske konflikten, Israels historie og aktuell politikk. (Foto: Yanai Yehiel og Iliya Yefimovich)

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise