Bestill boken som avslører hva som mer enn noe annet har hindret fred

Sikre deg boken til Einat Wilf og Adi Schwartz.

Krigen for å vende tilbake av Einat Wilf og Adi Schwartz, utgitt av MIFF i mai 2020.

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.


Krigen for å vende tilbake ble en bestselger i Israel. MIFF er stolt over å kunne lansere boken på norsk bare noen få uker etter at boken ble lansert på engelsk.

Krigen for å vende tilbake har hindret en løsning på konflikten mellom israelere og arabere. Konflikten vil ikke ta slutt før palestinerne aksepterer at de ikke har noen «rett til å vende tilbake».

I 1948 forsøkte lokale arabere og arabiske stater å kvele den jødiske staten i fødselen. Som et resultat av krigen ble 700.000 palestinere flyktninger. Mer enn 70 år senere krever palestinerne at millioner av deres etterkommere skal ha rett til å flytte inn i Israel.

I Krigen for å vende tilbake forklarer forfatterne hvordan tanken om «rett til å vende tilbake» oppsto, og hvordan FN gjennom UNRWA skapte et permanent flyktningproblem i stedet for å løse det. Boken viser at palestinernes krav ikke har noe juridisk grunnlag. Dersom USA, FN og EU gjør dette klart overfor palestinerne, vil det fremme fred og være til beste for begge parter.

«Schwartz og Wilf, begge fra venstresiden, har skrevet en obligatorisk bok om den palestinsk-israelske konflikten og årsaken til at den ikke vil bli løst med det første. En god og viktig bok.»

Ben Shapiro, sjefredaktør for The Daily Wire.

«Alle som er seriøst interessert i den pågående konflikten mellom arabere og sionister, må forstå det som Schwartz og Wilf forklarer.»

Benny Morris, historiker og forfatter.

Klikk her for å bestille boken Krigen for å vende tilbake

EINAT WILF er en tidligere israelsk politiker som var medlem av Knesset for Uavhengighetspartiet og Arbeiderpartiet. Hun er en fremstående og innflytelsesrik stemme i det israelske offentlige ordskiftet. ADI SCHWARTZ er en israelsk forsker og forfatter. Hans arbeid fokuserer på den arabisk-israelske konflikten, Israels historie og aktuell politikk. (Foto: Yanai Yehiel og Iliya Yefimovich)

Forrige artikkelForsvarskilde: Iran trapper ned i Syria
Neste artikkel– Netanyahu må invitere Abbas til forhandlinger før han kan annektere
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.