Går imot Sharons ensidige tilbaketrekning

Etter et møte med statsminister Ariel Sharon tirsdag, gjorde Benjamin Netanyahu klart sitt synspunkt på en ensidig israelsk tilbaketrekning fra Gaza-stripen og noen bosetninger på Vestbredden. – Jeg ønsker en avtale basert på gjensidighet, sa Netanyahu gjennom en pressetalsmann. Med ensidige israelske tiltak vil det være klart hva Israel gir, men ikke hva de får […]

Etter et møte med statsminister Ariel Sharon tirsdag, gjorde Benjamin Netanyahu klart sitt synspunkt på en ensidig israelsk tilbaketrekning fra Gaza-stripen og noen bosetninger på Vestbredden.
– Jeg ønsker en avtale basert på gjensidighet, sa Netanyahu gjennom en pressetalsmann. Med ensidige israelske tiltak vil det være klart hva Israel gir, men ikke hva de får igjen.
Statsministerens kontor tror fortsatt finansministeren vil støtte planen når den kommer til formell behandling i regjeringen. Netanyahu kan også bli påvirket i retning av en ja-stemme, dersom amerikanerne støtter planen. Det er ventet at Netanyahus valg kan være vippestemmen i regjeringen på 23 medlemmer.
Tre amerikanske utsendinger kommer til Israel onsdag og torsdag for å bli briefet om detaljene i den ensidige tilbaketrekningsplanen. I møte med amerikanerne vil statsminister Ariel Sharon fokusere på målet og prinsippene bak planen, og dens mulige konsekvenser for den palestinske siden, skriver Ha’aretz. (18.02)

Forrige artikkelIsraelerne flokker seg i alpinsenteret
Neste artikkelSammenslåing av druserlandsbyer kansellert
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.