Netanyahu kysser Abbas

Har du sett Benjamin Netanyahu og Mahmoud Abbas kysse hverandre på reklameplakater fra Benetton de siste dagene?

Det italienske moteselskapet United Colors of Benetton har lansert en ny og omstridt reklamekampanje, hvor verdens ledere omfavner hverandre med ømme kyss.

Manipulert
Bare ikke tro at USAs president Barack Obama og Venezuelas president Hugo Chavez frivillig har stilt opp for å bli fotografert mens de står og «kliner» foran et hvitt lerret. Nei, bildene Benetton bruker i sin «Unhate-kampanje» er kraftig retusjert i Photoshop.

I tillegg til å kysse sin søramerikanske rival Chavez, blir han framstilt i et kyss med president Hu Jintao i landet USA kjemper om verdensherredømme med: Kina.

Andre reklameplakater viser Tysklands rikskansler Angela Merkel mens hun kysser Frankrikes statsminister Nicolas Sarkozy, samt Sør Koreas president Lee Myung-bak i en like øm situasjon med Nord Koreas diktator og undertrykker Kim Jong-il.

Vatikan-reaksjon
En reklameplakat var så støtende at den måtte trekkes tilbake, etter store protester fra Vatikanet. Der kysset den katolske paven Benedict XVI med imamen Ahmed Mohamed el-Tayeb.

– Dette viser en alvorlig mangel på respekt for paven. Den fornærmer følelsene til de som tror og er en klar demonstrasjon på hvordan publisitet kan ødelegge de grunnleggende reglene for respekt for hverandre, sa en talsperson for paven overfor AFP.

Benetton har kommet med en offentlig beklagelse til katolske troende og forsikret om at hensikten aldri var å såre dem.

Netanyahu og Abbas
Den plakaten som likevel har fått mest oppmerksomhet i Israel er landets statsminister Benjamin Netanyahus «tillitsvekkende tiltak» med PA-president Mahmoud Abbas. Den israelske statslederen omfavner Abbas mens de kysser hverandre på munnen.

Unhate er en stiftelse som nylig ble opprettet av den italienske klesgiganten. De ønsker å «bekjempe hatkulturen» rundt om i verden. Gjennom kampanjebildene, hvor de på forhånd ikke har hentet inn godkjennelse fra de aktuelle statslederne, ønsker de å skape oppmerksomhet rundt sin nye stiftelse.

Stanse hatet
Benetton skriver i en pressepresentasjon av kampanjen at det er «på tide for United Colors of Benetton å stå opp for det vi tror på og vise sine sanne farger».

«Unhate», skriver de videre, betyr «å stanse hatet. Hat og kjærlighet er to motsetninger, men de er ofte i en delikat balanse. Vår kampanje kjemper for et balanseskifte: Ikke hat, stopp hatet (eng: UNHATE)!»

 

 

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise