Netanyahus 102 år gamle far er død

Statsminister Benjamin Netanyahu er i sorg etter at hans 102 år gamle far døde mandag. Benzion Netanyahu var en fremragende historiker.
Statsminister Benjamin Netanyahu (midten) sammen med sin kone Sara (t.v) og sin far Benzion (t.h.). (Foto: GPO)
Statsminister Benjamin Netanyahu (midten) sammen med sin kone Sara (t.v) og sin far Benzion (t.h.). (Foto: GPO)

Benjamin Netanyahus far, Benzion Netanyahu, døde mandag 102 år gammel. Statsministeren fikk besøkt sin aldrende far en siste gang i sitt hjem i Jerusalem søndag, skriver Yedioth Aharonoth.

Benzion har vært en velkjent historiker i Israel, med jødenes historie i Spania som spesialfelt. Han var forskningsleder for Encyclopedia Hebraica, et leksikon som ble utgitt i tidsrommet 1944-2005.

Netanyahu senior hadde også sterke politiske synspunkter, som ofte lå til høyre for sin sønn. Han har med jevne mellomrom gjort offentlig kjent sin kritikk av sønnens politikk.

Den avdøde ble født i Warsawa i Polen så langt tilbake som i 1910 og immigrerte til det palestinske mandatområdet sammen med familien i 1920. Han etterlater seg to sønner.

Les mer om Netanyahus familiehistorie her.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise