“Kong Bibi” pryder Time

Benjamin Netanyahu gir et lengre intervju i denne ukens utgave av Time Magazine. Israels statsminister pryder også forsiden.

Denne ukens forside av magasinet Time.
Denne ukens forside av magasinet Time.

“Kong Bibi” refererer til to ting: “Bibi” er Netanyahus kallenavn i Israel, og statsministeren dominerer som en konge i israelsk politikk. Uttrykket har magasinet hentet fra israelsk presse, som etter at koalisjonsregjeringen ble utvidet har brukt det for å beskrive hvor trygt “Bibi” nå sitter som statsminister.

Men TIME bruker uttrykket litt videre. De beskriver hvordan Netanyahu er i en særstilling i israelsk politikk, uten noen rival som egentlig kan utfordre hans posisjon som den beste politikeren i landet.

Sitter trygt
– Han ser ut til å bli den lengstsittende israelske statsministeren siden David Ben-Gurion, Israels landsfader. Han har ingen nasjonal rival. Hans popularitet, rundt 50 prosent, er den høyeste noensinne, skriver journalist Richard Stengel på sin blogg i forlengelse av artikkelen.

– For å være en historisk person, må man skape historie. Nå vil vi se hva kongen virkelig tror på. Er han en statsmann eller en populist, en bygger eller en general, den israelske lederen som endelig kan skape fred med palestinerne eller den som setter i gang et potensielt katastrofalt ensidig angrep på Iran, spør journalisten seg.

Kan bli historisk
Videre mener han Netanyahu har alle muligheter til å skape fred med palestinerne og at han nå vil vise sitt sanne politiske jeg.

– Netanyahu leder en regjering som ikke vil lekke eller kollapse dersom han åpner forhandlinger. Han vil ikke lenger måtte se seg over skulderen. Han vil ikke lenger måtte utlyse nyvalg ved den minste uenighet. Tidligere har han ikke vært i den situasjonen, noe som gir ham rom til å manøvrere og inngå kompromisser. Med hans skuddsikre flertall, har han muligheten til å bli den historiske personen han alltid har jobbet hardt for å bli. Han har blitt, som noen politiske kommentatorer har døpt han, Israels konge, skriver Stengel.

Forrige artikkel– Tsjekkia er vår beste venn i Europa
Neste artikkelBarak takket USA for nye 420 millioner kroner til Iron Dome
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no