Netanyahu invitert til Kina

Statsminister Benjamin Netanyahu er invitert på statsbesøk til Kina i mai. Selv om han fortsatt ikke har svart, er det ventet at han takker ja.

Israels statsminister Benjamin Netanyahu (Foto: GPO)
Israels statsminister Benjamin Netanyahu (Foto: GPO)
MIFF trenger flere medlemmer for å bekjempe Israelhat og jødehat. Klikk her og bli medlem gratis ut året.

Ifølge opplysninger som Jerusalem Post har fått tak i, vil statsminister Benjamin Netanyahu takke ja til en invitasjon fra Kinas nye statsminister Li Keqiang. Den andre uken i mai vil Netanyahu trolig reise til Beijing, blant annet for å drøfte nye handelsavtaler mellom landene.

Det er første gang at Netanyahu reiser til Kina som statsminister, siden slutten av 1990-tallet. Ikke siden han ble statsminister på nytt i 2009, har han vært på statsbesøk her. Mye har skjedd i forholdet mellom de to statene siden hans forrige besøk. Kina er i dag Israels tredje største handelspartner etter EU og USA, men blir stadig viktigere for Jerusalem. Samarbeid mellom israelsk og kinesisk teknologisektor blir stadig mer vanlig. Årlig selger Israel varer til Kina for 15,6 milliarder kroner, mens de importerer for 30,8 milliarder.

I tillegg til handel vil Li og Netanyahu diskutere atomprogrammet til Iran. Både kineserne og russerne er svært skeptisk til nye sanksjoner.

Forrige artikkel19. Knesset åpner igjen etter ferie
Neste artikkel– Sammen kan dere kjempe mot internasjonale trusler
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Kenneth O. Bakken (f. 1985) har jobbet deltid som journalist for MIFF helt fra år 2004. Fra 1. januar 2011 ble han ansatt på fulltid. Bakken har mastergrad i teologi og misjon fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole i Oslo. Tlf. 47 17 67 80 E-post kenneth@miff.no
- Bli fastgiver til MIFF på 10 sekund! -