Hvordan Kaia kan hjelpe Netanyahu

Med humor i pennen har avisredaktør David Horovitz et originalt forslag til hvordan Netanyahus hunde-problem kan bli snudd til en ressurs.
John Kerry hilser på Kaia, Netanyahu-familiens hund (Foto: GPO / Flickr.com)
John Kerry hilser på Kaia, Netanyahu-familiens hund (Foto: GPO / Flickr.com)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

I en lederartikkel sender sjefredaktøren for Times of Israel sine gratulasjoner til Kaia Netanyahu, hunden til Israels statsminister, som de siste dagene har skapt overskrifter både i hjemlandet og omverdenen.

”Vi gratulerer Kaia Netanyahu med å ha snudd journalistikkens lover på hodet”, skriver David Horovitz.

Et vanlig ordtak innen journalistikken er nemlig: ”Hund biter mann er ingen nyhet. Mann biter hund er en nyhet.” Utsagnet er en slags faglig klisjéformulering av journalistikkens behov for sensasjoner. Men til tross for ordtaket klarte Kaia kunststykket å gjøre nyhet av at ”hund biter mann”.

”Ved å gnage litt på et Knesset-medlem og på advokat-ektemannen til viseutenriksministeren under Netanyahus Hanukkah-fest onsdag kveld, tygget statsministerens adopterte løshund sin vei til torsdagens forsider”, konstaterer redaktøren.

 

Kaia ble internasjonal kjendis

Saken fikk oppmerksomhet også i Norge. ”En mannevond statsminister-tispe har vakt oppsikt i Israel”, skrev Aftenposten.

Kaia er en ti år gammel blandingshund som nylig ble adoptert av familien Netanyahu fra et omplasseringssenter for hunder. Den gangen brukte statsministeren anledningen til å varmt anbefale andre også å ta seg av hjemløse hunder. På Hanukka-festen onsdag 9. desember i statsministerboligen bet hunden Knesset-medlem Sharren Haskel og advokaten Or Alon, ektemannen til viseutenriksminister Tzipi Hotovely (begge politikerne er fra Netanyahus parti Likud). Etter hendelsen har hunden blitt satt i karantene. De to ofrene hennes ble bare lettere skadet av bitt i hendene.

 

”Løsningen på Donald-dilemmaet”

David Horovitz kommer i lederartikkelen sin med et humoristisk forslag til hvordan den ellers triste hendelsen kunne bli snudd til en positiv ressurs for statsministeren: ”Kanskje har Kaia funnet løsningen på statsministerens store Donald-dilemma”, skriver han.

I Horovitz’ skrivende stund sto fortsatt et besøk av den amerikanske presidentkandidaten Donald Trump på Netanyahus timeplan. Redaktøren forklarer: ”Han vil jo ikke egentlig bli sett sammen med kandidaten som vil bannlyse alle muslimer, men han kan heller ikke si nei til å møte en ledende amerikansk presidentkandidat. Løsningen er enkel: Han bør bare invitere Trump til å besøke ham hjemme, og gjøre det klart at Kaia kommer til å være med på mottakelsen. Så er det bare å vente og se om ikke den republikanske frontkandidaten oppdager at han faktisk, dessverre er opptatt den dagen.”

Lederartikkelen ble publisert torsdag 10. desember, og senere den samme dagen kom meldingene om at Trump hadde avlyst planen om å besøke Israel. Sannsynligheten for at Netanyahu hadde rukket å plukke opp rådet fra Horovitz er kanskje ikke så stor. Men kanskje kan Kaia komme ham til hjelp når andre kompliserte gjester senere måtte finne på å invitere seg selv?Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise