Netanyahu håper å regjere i flere år til

Til tross for korrupsjonsanklager er Benjamin Netanyahu trygg på at folket støtter ham.

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Statsminister Benjamin Netanyahu sier han ønsker å fortsette å styre Israel i mange år framover. Dermed avviser han rapporter som hevder at Netanyahu planlegger å avslutte sitt lange politiske liv ved å utlyse nyvalg, skriver avisen Times of Israel.

– Jeg har ikke noen intensjoner om å utlyse nyvalg. Jeg har tenkt å fullføre denne perioden og lede Likud til til en stor seier i 2019-valget, sier Benjamin Netanyahu.

Den siste tiden har de juridiske problemene hopet seg opp for den israelske statsministeren. Nylig ble det klart at kona Sara vil bli tiltalt for bedrageri av offentlige midler, og statsministeren er selv under mistanke for korrupsjon.

Likevel mener landets lengstsittende statsminister at støtten til ham og kona Sara er «veldig stor», både innenfor sitt eget parti og blant den generelle befolkning.

– Den eneste måten du kan se dette på er å ta følge med meg. Jeg mener ikke til de store politiske møtene, men gå med meg på gaten eller til kafeen, sier han og indikerer at den vanlige israeler han møter er entusiastisk i støtten til ham.

– Jeg kan aldri huske å ha opplevd noe lignende. Jeg har aldri før fått en slik personlig støtte til meg og min kone. Det er utrolig rørende. Jeg har ingen andre måter å beskrive det på, fortalte statsministeren til en gruppe journalister.

Netanyahu er for tiden gjenstand for to separate korrupsjonsanklager. Den ene går ut ut på at han er mistenkt for å ha mottatt ulovlige gaver fra rike støttespillere i form av sigarer og champagner til en verdi av flere hundretusen kroner.

I den andre saken er statsministeren mistenkt for å ha inngått en avtale med eieren av en av Israels største aviser. I bytte mot fordelaktig omtale i avisen skulle Netanyahu ifølge mistanken ha forsøkt å svekke avisens konkurrent gjennom en ny lovgivning.

Sara og Benjamin Netanyahu er begge i trøbbel, men mener folket støtter dem. (Foto: Flickr kontor)
Forrige artikkelAdvarer mot europeiske turistmål
Neste artikkel– Slik krigen i Syria slutter nå, vil det bety katastrofe for Europa
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.