Netanyahu avhøres for femte gang

Statsministeren er mistenkt for å ha mottatt ulovlige gaver fra rike støttespillere.

Benjamin Netanyahu. (Foto: Amos Ben Gershom/Flickr)
Benjamin Netanyahu. (Foto: Amos Ben Gershom/Flickr)

Det er ventet at statsminister Benjamin Netanyahu i løpet av torsdagen vil bli avhørt for femte gang, i forbindelse med korrupsjonsanklagene som henger over ham. Statsministeren er blant annet mistenkt for å ha mottatt ulovlige gaver fra rike støttespillere. Netanyahu selv avviser anklagene og mener det dreier seg om en heksejakt mot ham, skriver Times of Israel.

Etterforskere fra anti-korrupsjonsenheten Lahav 433 vil forhøre Netanyahu i statsministerboligen i Jerusalem. Det er femte gang han avhøres siden han ble mistenkt i fjor. Forrige gang han ble avhørt i denne saken var i mars.

Netanyahu står overfor to separate etterforskninger, Sak 1000 og Sak 2000.

Sak 1000 dreier seg om påståtte ulovlige gaver til Netanyahu og familien fra hans støttespillere. Det skal dreie seg om sigarer og champagne for flere hundre tusen kroner. Netanyahu avviser at det er gjort noe ulovlig. Han mener også verdien på gavene er langt lavere enn det blir framstilt som.

Tidligere i uken skal Israels ambassadør til USA, Ron Dermer, ifølge rapporter ha blitt avhørt i forbindelse med denne etterforskningen.

Sak 2000 handler om en angivelig avtale mellom Netanyahu og eieren av en av Israels største aviser. Statsministeren skal ifølge mistanken ha forsøkt å vedta en lov som ville begrense distribusjon av avisens hovedkonkurrent, i bytte mot at Netanyahu fikk mer fordelaktig omtale i deres avis.

Det er ikke første gang Netanyahu mistenkes for korrupsjon i løpet av sin politiske karriere, men det er aldri blitt tatt ut noen siktelser mot ham.

Også Netanyahus kone Sara er i hardt vær. Hun er mistenkt for bedrageri.

Forrige artikkelKygo gleder seg til å spille i Israel
Neste artikkelVil du bli MIFF-medlem nr. 11.000?
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.