Blir det han som feller Netanyahu?

En av statsministerens nære medarbeidere skal være villig til å vitne mot ham.

Shlomo Filber skal ha gått med på å vitne mot statsminister Benjamin Netanyahu i bytte mot at han selv slipper fengsel. (Foto: YouTube)
Shlomo Filber skal ha gått med på å vitne mot statsminister Benjamin Netanyahu. (Foto: Skjermdump YouTube)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Ifølge rapporter i israelske medier har en langvarig og fortrolig medarbeider av statsminister Benjamin Netanyahu inngått en avtale om å være statens vitne i en korrupsjonssak som er under etterforskningen. Statsministeren er en av dem som nå er trukket inn i saken, skriver avisen Times of Israel.

Hebraisk-språklige medier melder at Shlomo Filber, som tidligere var direktør i kommunikasjonsdepartementet, er ventet å trekke Netanyahu inn i saken gjennom sitt vitnemål. Filber skal ha vitnet om at han ble instruert av statsministeren til å lage regler som ga fordeler til telefonselskapet Bezeq.

Filber er selv mistenkt i det som omtales som Sak 4000. Han tillot at Bezeq kjøpte aksjer i satelittselskapet Yes, til tross for at aksjekjøpet var forbudt.

Også Bezeq-eier Shaul Elovitch er mistenkt i saken. Politiet mener han blant annet har gitt Netanyahu og familien positiv mediedekning gjennom sitt eget nyhetsnettsted Walla, i bytte mot at Netanyahu fremmet en politikk som var til fordel for telekommunikasjonsgiganten. Her kommer Filbers vitnemål inn.

Den tidligere kommunikasjonsdirektøren skal ha gått med på å vitne i saken i bytte mot at han slipper å sone i fengsel, et vilkår politiet har gått med på.

Tidligere har Filber, en trofast støttespiller av Likud, partiet til Netanyahu, uttalt at han aldri vil bli statens vitne i en eventuell sak mot statsministeren.

Benjamin Netanyahu advarer om Irans involvering i Libanon og Syria. (Foto: Amos Ben Gershom/Flickr)
Benjamin Netanyahu er trukket inn i en ny korrupsjonssak, men avviser påstandene. (Foto: Amos Ben Gershom/Flickr)

Israelske medier mener vitnemålet til Filber er et vendepunkt i etterforskningen og at det kan føre til en enda mer dramatisk utvikling.

Selv avviser Netanyahu i en Facebook-video at han har gjort noe galt.

– De kommer med to falske påstander, som en del av den heksejakten som har pågått mot meg og min familie i årevis. Alle beslutningene knyttet opp mot Bezeq ble gjort av profesjonelle komiteer, av fagfolk, under strengt juridisk tilsyn. Påstanden om at jeg har handlet til fordel for Bezeq på bekostning av praktiske overveielser er oppspinn, forteller Netanyahu.

Den israelske statsministeren er allerede i hardt vær etter at politiet har anbefalt at han blir siktet i to andre korrupsjonssaker. Mens opposisjonen mener Netanyahu må trekke seg, slår hans støttespillere ring rundt ham. Enkelte støttespillere påstår at det dreier som et forsøk på å kuppe makten.

– Politiet oppretter en ny sak hver andre time. De bringer inn medarbeidere, avhører dem, hver eneste en, og umiddelbart etter kommer det en flom av villedende lekkasjer, sier Netanyahu om etterforskningene han er involvert i.

Forrige artikkelIDF: – Forbereder oss på krig i 2018
Neste artikkelRap-stjerne: – Å avlyse konserter i Israel er ren og skjær antisemittisme
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.