Sara Netanyahu tiltalt for bedrageri

Statsministerens kone skal ha kjøpt ulovlig mye gourmetmat på statens regning.
Sara og Benjamin Netanyahu tok i mai i fjor imot Donald og Melania Trump til middag i statsministerboligen i Jerusalem. Nå er Sara Netanyahu tiltalt for å ha brukt 800.000 kroner av statens midler på ulovlige middager. (Foto: Avi Ohayon/Flickr)
Sara og Benjamin Netanyahu tok i mai i fjor imot Donald og Melania Trump til middag i statsministerboligen i Jerusalem. Nå er Sara Netanyahu tiltalt for å ha brukt 800.000 kroner av statens midler på ulovlige middager. (Foto: Avi Ohayon/Flickr)
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

Den israelske statsadvokaten har tiltalt Sara Netanyahu for bedrageri og misbruk av sin stilling. Netanyahu skal angivelig ha brukt rundt 800.000 kroner av statlige midler på dyre måltider fra luksusrestauranter, til tross for at det var ansatt en egen kokk i statsministerboligen, skriver Times of Israel.

Ifølge israelsk lov kan ikke statsministeren eller hans nærmeste familie kjøpe mat utenfra på statens regning når det er en egen kokk ansatt ved statsministerboligen. Sara Netanyahu har avvist alle anklagene og sier det bare ble bestilt mat når ikke kokken var til stede. Det mener politiet ikke stemmer. Ifølge tiltalen skal bedrageriet ha foregått mellom 2010 og 2013.

Også Ezra Saidoff, tidligere visedirektør ved statsministerens kontor, er tiltalt for bedrageri og for å ha misbrukt sin stilling i den samme saken.

Aktor skal ifølge den israelske avisen ha tilbudt statsministerens kone å erkjenne de faktiske forhold og tilbakebetale 450.000 kroner i bytte mot at tiltalen ble droppet. Men Netanyahu skal ha blankt avvist et slikt forlik.

Også statsminister Benjamin Netanyahu er under etterforskning av politiet. I februar ble det kjent at politiet mener de har gode nok bevis til å tiltale han for korrupsjon, men det er statsadvokaten som har siste ord i den saken.

Netanyahu står overfor to separate etterforskninger, Sak 1000 og Sak 2000.

Netanyahu mener etterforskningen av hans påståtte korrupsjon er politisk motivert og et forsøk på å vippe han fra makten. Han avviser at han har gjort noe galt og sier han ikke frykter at statsadvokaten tar ut tiltale.

Et av politiets hovedvitner er en tidligere medarbeider av statsministeren.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise