Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Sara Netanyahu tiltalt for bedrageri

Sara og Benjamin Netanyahu tok i mai i fjor imot Donald og Melania Trump til middag i statsministerboligen i Jerusalem. Nå er Sara Netanyahu tiltalt for å ha brukt 800.000 kroner av statens midler på ulovlige middager. (Foto: Avi Ohayon/Flickr)
Sara og Benjamin Netanyahu tok i mai i fjor imot Donald og Melania Trump til middag i statsministerboligen i Jerusalem. Nå er Sara Netanyahu tiltalt for å ha brukt 800.000 kroner av statens midler på ulovlige middager. (Foto: Avi Ohayon/Flickr)
Statsministerens kone skal ha kjøpt ulovlig mye gourmetmat på statens regning.

Den israelske statsadvokaten har tiltalt Sara Netanyahu for bedrageri og misbruk av sin stilling. Netanyahu skal angivelig ha brukt rundt 800.000 kroner av statlige midler på dyre måltider fra luksusrestauranter, til tross for at det var ansatt en egen kokk i statsministerboligen, skriver Times of Israel.

Ifølge israelsk lov kan ikke statsministeren eller hans nærmeste familie kjøpe mat utenfra på statens regning når det er en egen kokk ansatt ved statsministerboligen. Sara Netanyahu har avvist alle anklagene og sier det bare ble bestilt mat når ikke kokken var til stede. Det mener politiet ikke stemmer. Ifølge tiltalen skal bedrageriet ha foregått mellom 2010 og 2013.

Også Ezra Saidoff, tidligere visedirektør ved statsministerens kontor, er tiltalt for bedrageri og for å ha misbrukt sin stilling i den samme saken.

Aktor skal ifølge den israelske avisen ha tilbudt statsministerens kone å erkjenne de faktiske forhold og tilbakebetale 450.000 kroner i bytte mot at tiltalen ble droppet. Men Netanyahu skal ha blankt avvist et slikt forlik.

Også statsminister Benjamin Netanyahu er under etterforskning av politiet. I februar ble det kjent at politiet mener de har gode nok bevis til å tiltale han for korrupsjon, men det er statsadvokaten som har siste ord i den saken.

Netanyahu står overfor to separate etterforskninger, Sak 1000 og Sak 2000.

Netanyahu mener etterforskningen av hans påståtte korrupsjon er politisk motivert og et forsøk på å vippe han fra makten. Han avviser at han har gjort noe galt og sier han ikke frykter at statsadvokaten tar ut tiltale.

Et av politiets hovedvitner er en tidligere medarbeider av statsministeren.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart