Netanyahu fortsatt kongen i Likud

Vant en overlegen seier i lederkampen i sentrum-høyre partiet.
Benjamin Netanyahu er fortsatt Likuds statsministerkandidat. Her med kona Sara Netanyahu. (Foto: Kobi Gideon/Flickr)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Det ble en overlegen seier til Benjamin Netanyahu i lederkampen i det israelske partiet Likud. Den sittende partilederen fikk 72,5 prosent av stemmene. Hans politiske rival, Gideon Sa’ar, fikk bare støtte fra 27,5 prosent av medlemmene i Likud. Dermed blir Netanyahu nok en gang partiets statsministerkandidat ved valget 2. mars, skriver Times of Israel.

– Dette er en stor seier. Tusen takk til alle Likud-medlemmer for deres tillit, støtte og kjærlighet, sa Netanyahu etter valgseieren. Han sa videre at han vil ta Likud til nye høyder ved neste valg til nasjonalforsamlingen Knesset.

Israels lengstsittende statsminister får skryt og støtte av sine politiske allierte etter å ha vunnet lederkampen i sentrum-høyre partiet.

– Som politisk partner er jeg glad for å se den store tilliten du har fått fra en stor gruppe mennesker, skriver Aryeh Deri, leder av det religiøse partiet Shas, på Twitter. Han skriver videre at den politiske høyresiden stiller seg bak Netanyahu, til tross for at det blir tatt ut tiltale mot ham for korrupsjon.

– Netanyahus store seier viser at Likud er samlet og fast bestemt på å vinne det tredje valget, skriver Likud-minister Gila Gamliel på Twitter.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise