Netanyahu fortsatt kongen i Likud

Vant en overlegen seier i lederkampen i sentrum-høyre partiet.

Benjamin Netanyahu er fortsatt Likuds statsministerkandidat. Her med kona Sara Netanyahu. (Foto: Kobi Gideon/Flickr)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Det ble en overlegen seier til Benjamin Netanyahu i lederkampen i det israelske partiet Likud. Den sittende partilederen fikk 72,5 prosent av stemmene. Hans politiske rival, Gideon Sa’ar, fikk bare støtte fra 27,5 prosent av medlemmene i Likud. Dermed blir Netanyahu nok en gang partiets statsministerkandidat ved valget 2. mars, skriver Times of Israel.

– Dette er en stor seier. Tusen takk til alle Likud-medlemmer for deres tillit, støtte og kjærlighet, sa Netanyahu etter valgseieren. Han sa videre at han vil ta Likud til nye høyder ved neste valg til nasjonalforsamlingen Knesset.

Israels lengstsittende statsminister får skryt og støtte av sine politiske allierte etter å ha vunnet lederkampen i sentrum-høyre partiet.

– Som politisk partner er jeg glad for å se den store tilliten du har fått fra en stor gruppe mennesker, skriver Aryeh Deri, leder av det religiøse partiet Shas, på Twitter. Han skriver videre at den politiske høyresiden stiller seg bak Netanyahu, til tross for at det blir tatt ut tiltale mot ham for korrupsjon.

– Netanyahus store seier viser at Likud er samlet og fast bestemt på å vinne det tredje valget, skriver Likud-minister Gila Gamliel på Twitter.

Forrige artikkel– 2020 vil bety store utfordringer for Israel
Neste artikkelTallene som viser at ingen bør ta FNs generalforsamling alvorlig
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.