Netanyahu fortsatt kongen i Likud

Vant en overlegen seier i lederkampen i sentrum-høyre partiet.
Benjamin Netanyahu er fortsatt Likuds statsministerkandidat. Her med kona Sara Netanyahu. (Foto: Kobi Gideon/Flickr)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Det ble en overlegen seier til Benjamin Netanyahu i lederkampen i det israelske partiet Likud. Den sittende partilederen fikk 72,5 prosent av stemmene. Hans politiske rival, Gideon Sa’ar, fikk bare støtte fra 27,5 prosent av medlemmene i Likud. Dermed blir Netanyahu nok en gang partiets statsministerkandidat ved valget 2. mars, skriver Times of Israel.

– Dette er en stor seier. Tusen takk til alle Likud-medlemmer for deres tillit, støtte og kjærlighet, sa Netanyahu etter valgseieren. Han sa videre at han vil ta Likud til nye høyder ved neste valg til nasjonalforsamlingen Knesset.

Israels lengstsittende statsminister får skryt og støtte av sine politiske allierte etter å ha vunnet lederkampen i sentrum-høyre partiet.

– Som politisk partner er jeg glad for å se den store tilliten du har fått fra en stor gruppe mennesker, skriver Aryeh Deri, leder av det religiøse partiet Shas, på Twitter. Han skriver videre at den politiske høyresiden stiller seg bak Netanyahu, til tross for at det blir tatt ut tiltale mot ham for korrupsjon.

– Netanyahus store seier viser at Likud er samlet og fast bestemt på å vinne det tredje valget, skriver Likud-minister Gila Gamliel på Twitter.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise