Lager TV-serie om «Bibi» Netanyahu

Anerkjent filmskaper står bak serie om den israelske statsministeren.

Benjamin Netanyahu er vant med å være i begivenhetenes sentrum. Nå blir det TV-serie om livet hans. (Foto: GPO/Flickr)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Den prisbelønte manusforfatteren Kirk Ellis er hentet inn for å skrive manus til en TV-serie basert på biografien om livet til den israelske statsministeren Benjamin Netanyahu. Det melder det amerikanske bransjebladet Variety.

Det er den amerikanske TV-kanalen og strømmetjenesten HBO som har kjøpt serien, som vil hete «Bibi», kallenavnet til Netanyahu. Det Tel Aviv-baserte produksjonsselskapet Abot Hameiri skal stå for selve produksjonen.

Abot Hameiri er kjent for å ha produserte israelske versjoner av populære internasjonale realityserier, som X-Factor, America’s Got Talent, The Bachelor og The Survivor. Selskapet har også produsert det israelske TV-programmet «Shtisel», som er tilgjengelig for nordmenn på strømmetjenesten Netflix.

Manusforfatter Ellis er mest kjent for sitt arbeid med miniserien «John Adams» fra 2008 om en av de første amerikanske presidentene. Denne serien gjorde at Ellis vant blant annet to Emmy-priser og en Golden Globe.

TV-serien «Bibi» skal baseres på boken til Ben Caspit, en høyprofilert israelsk journalist, som heter «The Netanyahu Years».

– Ben Caspits innsiktsfulle bok demonterer hvordan privatlivet alltid former offentlige anliggender, og det er ingen mangel på konflikt – eller meninger – når det kommer til Benjamin Netanyahu, sier Ellis i en uttalelse.

Benjamin Netanyahu er Israels lengstsittende statsminister.

Er dette en serie du gleder deg til å se? Svar i kommentarfeltet.

Forrige artikkelKraftig økning i nye koronatilfeller
Neste artikkelNetanyahu: – Koronakrisen er ikke over
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.