Over 10.000 protesterte mot Netanyahu

Protesterer mot håndteringen av koronakrisen og korrupsjon.

Over 10.000 israelere deltok i en demonstrasjon mot statsminister Benjamin Netanyahu i Jerusalem. (Foto: Twitter)

I helgen protesterte over 10.000 mot statsminister Benjamin Netanyahu utenfor statsministerboligen i Jerusalem. Demonstrasjonene har pågått i ukesvis, men har den siste tiden økt i styrke, skriver Times of Israel.

Tidligere var det hovedsakelig demonstranter som krevde Netanyahus avgang som følge av korrupsjonsanklagene mot ham. Nå har de fått følge av demonstranter som er misfornøyd med Netanyahus håndtering av koronakrisen. Sju personer ble arrestert i helgens demonstrasjon.

Flere hundre demonstranter samlet seg også utenfor Netanyahus private bolig i Caesarea. I tillegg samlet hundrevis seg på broer og ved veikryss over hele landet, hvor de viste plakater med politiske budskap til bilistene.

En av dem som deltok i demonstrasjonen i Jerusalem er 43 år gamle Yaniv Adir fra Nord-Israel. Han kaller seg selv for en «bekymret høyrevelger». Han sier han tidligere stemte på Likud, partiet til statsminister Netanyahu.

– Jeg venter på å returnere hjem [til Likud], men jeg kan ikke fordi de som kaller seg Likud i dag er mennesker jeg ikke kan relatere meg til. Jeg er ærlig talt litt skamfull, sier Adir i et intervju med Times of Israel.

Helgens demonstrasjoner mot Netanyahu er de største siden protestene startet for flere måneder siden. Tidligere har det også vært store demonstrasjoner i Tel Aviv og andre byer i Israel.

For øvrig er det også turbulent for Netanyahu innad i sin egen regjering. Koalisjonsregjeringen har ikke evnet å bli enige om et statsbudsjett. Ved midnatt kunne det ført til nyvalg, det fjerde på halvannen år. Men søndag annonserte Netanyahu at han støtter et kompromiss som utsetter budsjettet med 100 dager. Dermed får regjeringen lengre tid på å komme til enighet.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise