Netanyahu nominert til Nobels fredspris

Nominert sammen med kronprinsen av Emiratene av en tidligere fredsprisvinner.
Tirsdag 15. september signerte Israels statsminister Benjamin Netanyahu en avtale om normalisering av forholdet med Emiratene, representerte ved utenriksminister Abdullah bin Zayed Al Nahyan, og Bahrain, representert ved utenriksminister Khalid bin Ahmed Al Khalifa. Donald Trump signerte på vegne av USA som støttespiller av avtalen. (Foto: Twitter)

Israels statsminister Benjamin Netanyahu og De forente arabiske emiraters kronpris Mohammed Bin Zayed er nominert til Nobels fredspris. De to er nominert av Lord William David Trimble for den historiske fredsavtalen mellom Israel og Emiratene, skriver avisen Jerusalem Post.

Lord Trimble ble selv utdelt Nobels fredspris i 1998 for sitt arbeid med å løse konflikten i Nord-Irland. Nå mener han Netanyahu og Bin Zayed bør hedres. Det er tyngde bak nominasjonen når det kommer fra en tidligere vinner.

USAs president Donald Trump, som meklet frem avtalen, er ikke nominert av Trimble, men han er tidligere nominert av Frp-politiker Christian Tybring Gjedde.

Avtalen mellom Israel og Emiratene, som ble ratifisert i oktober, er den tredje fredsavtalen mellom Israel og et arabisk land. Siden har Israel også inngått en lignende avtale med kongedømmet Bahrain.

Skulle Netanyahu bli tildelt prisen vil han bli den fjerde israeler til å motta fredsprisen siden den ble delt ut for første gang i 1901. Menachem Begin fikk fredsprisen for fredsavtalen med Egypt, mens Yitzhak Rabin og Shimon Peres fikk Nobels fredspris i 1994 i forbindelse med Oslo-avtalen.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise