Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Netanyahu nominert til Nobels fredspris

Tirsdag 15. september signerte Israels statsminister Benjamin Netanyahu en avtale om normalisering av forholdet med Emiratene, representerte ved utenriksminister Abdullah bin Zayed Al Nahyan, og Bahrain, representert ved utenriksminister Khalid bin Ahmed Al Khalifa. Donald Trump signerte på vegne av USA som støttespiller av avtalen. (Foto: Twitter)

Israels statsminister Benjamin Netanyahu og De forente arabiske emiraters kronpris Mohammed Bin Zayed er nominert til Nobels fredspris. De to er nominert av Lord William David Trimble for den historiske fredsavtalen mellom Israel og Emiratene, skriver avisen Jerusalem Post.

Lord Trimble ble selv utdelt Nobels fredspris i 1998 for sitt arbeid med å løse konflikten i Nord-Irland. Nå mener han Netanyahu og Bin Zayed bør hedres. Det er tyngde bak nominasjonen når det kommer fra en tidligere vinner.

USAs president Donald Trump, som meklet frem avtalen, er ikke nominert av Trimble, men han er tidligere nominert av Frp-politiker Christian Tybring Gjedde.

Avtalen mellom Israel og Emiratene, som ble ratifisert i oktober, er den tredje fredsavtalen mellom Israel og et arabisk land. Siden har Israel også inngått en lignende avtale med kongedømmet Bahrain.

Skulle Netanyahu bli tildelt prisen vil han bli den fjerde israeler til å motta fredsprisen siden den ble delt ut for første gang i 1901. Menachem Begin fikk fredsprisen for fredsavtalen med Egypt, mens Yitzhak Rabin og Shimon Peres fikk Nobels fredspris i 1994 i forbindelse med Oslo-avtalen.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart