90% økning i turismen

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

8. juli 2004 hadde Stuart Winer en artikkel i Jerusalem Post om turismen. Her er noen få opplysninger ut fra den lange artikkele.

Fra oktober 1999 til oktober 2000 kom det ca. 3 millioner utenlandske turister til Israel. Men i slutten av september 2000 begynte intifadaen, den palestinske krigen mot Israel som fremdeles pågår til en viss grad. I 2001 kom det snaut 500.000. Mange av dem kom for å besøke slektninger i Israe.

Man regner at Israel tjener 14 milliarder kroner for hver million turister som kommer. Og nå er det i ferd med å ta seg noe opp igjen. I 2003 kom 1 060 000 turister. 32 % av dem var "kristen-orienterte", i stor grad evangeliske kristne. I de fire første månedene av dette året kom det 90 % flere enn i fjor. Israels turistdepartement har satset det meste av reklamepengene på to grupper: Jøder og evangeliske kristne. Og det er ikke minst de kristne gruppene som er økende nå. Det interessante, sett fra israelsk synspunkt, er at mens mange av de jødiske turistene er gjengangere, er 60 % av de kristne førstegangsbesøkende. Det store spørsmålet blir jo da om og eventuelt hvor ofte de kommer igjen. Mange av dem kommer for å støtte Israel, men det er jo en stor opplevelse også! Få katolikker kommer. I år 2000 kom paven på besøk i Israel og de palestinske områdene. Da kom et stort antall katolikker. Men så var det brått slutt. En følge av det er at de katolske hellige stedene er lite besøkt. Det gjelder for eksempel Gravkirken. Garden Tomb gjør det bedre. Noen kristne, særlig japanske, unngår religiøse bygninger og holder heller bønnemøter der de kan finne et rolig sted. Og mange evangeliske kristne er også opptatt av å se hva Gud gjør i landet i da.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den gruppen som har vist minst nedgang i disse årene, er kristne fra fattige land. Folk der er vant med at livet er farlig. De har det slik: Vi dør når Gud vil, enten vi er her eller der! Det kommer for eksempel ca. 10.000 pilegrimer fra Nigeria hvert år.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Forrige artikkelFremst i verden på slektsforskning
Neste artikkelIDF skal digitaliseres for fremtiden
Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no