Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

90% økning i turismen

Fra oktober 1999 til oktober 2000 kom det ca. 3 millioner utenlandske turister til Israel.

8. juli 2004 hadde Stuart Winer en artikkel i Jerusalem Post om turismen. Her er noen få opplysninger ut fra den lange artikkele.

Fra oktober 1999 til oktober 2000 kom det ca. 3 millioner utenlandske turister til Israel. Men i slutten av september 2000 begynte intifadaen, den palestinske krigen mot Israel som fremdeles pågår til en viss grad. I 2001 kom det snaut 500.000. Mange av dem kom for å besøke slektninger i Israe.

Man regner at Israel tjener 14 milliarder kroner for hver million turister som kommer. Og nå er det i ferd med å ta seg noe opp igjen. I 2003 kom 1 060 000 turister. 32 % av dem var "kristen-orienterte", i stor grad evangeliske kristne. I de fire første månedene av dette året kom det 90 % flere enn i fjor. Israels turistdepartement har satset det meste av reklamepengene på to grupper: Jøder og evangeliske kristne. Og det er ikke minst de kristne gruppene som er økende nå. Det interessante, sett fra israelsk synspunkt, er at mens mange av de jødiske turistene er gjengangere, er 60 % av de kristne førstegangsbesøkende. Det store spørsmålet blir jo da om og eventuelt hvor ofte de kommer igjen. Mange av dem kommer for å støtte Israel, men det er jo en stor opplevelse også! Få katolikker kommer. I år 2000 kom paven på besøk i Israel og de palestinske områdene. Da kom et stort antall katolikker. Men så var det brått slutt. En følge av det er at de katolske hellige stedene er lite besøkt. Det gjelder for eksempel Gravkirken. Garden Tomb gjør det bedre. Noen kristne, særlig japanske, unngår religiøse bygninger og holder heller bønnemøter der de kan finne et rolig sted. Og mange evangeliske kristne er også opptatt av å se hva Gud gjør i landet i da.

Den gruppen som har vist minst nedgang i disse årene, er kristne fra fattige land. Folk der er vant med at livet er farlig. De har det slik: Vi dør når Gud vil, enten vi er her eller der! Det kommer for eksempel ca. 10.000 pilegrimer fra Nigeria hvert år.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart