De mest besøkte turiststedene

Turistdepartementet i Israel har fått utført en undersøkelse over turismen i Israel. Her er noe av det som kanskje kan interessere noen av våre lesere:

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.


Turistdepartementet i Israel har fått utført en undersøkelse over turismen i Israel. Her er noe av det som kanskje kan interessere noen av våre lesere:

I første halvår 2004 utgjorde kristne 33 % av de utenlandske turistene til Israel. Året før var andelen kristne 27 %, så det har altså økt. Andelen jøder gikk ned fra 57 % til 52 %.

I første halvår 2004 besøkte 53 % av alle utenlandske turister Vestmuren (“Klagemuren”) i Jerusalem.

På annen plass kom det jødiske kvarteret i Gamlebyen i Jerusalem.

Så kom gamle Jaffa (28 %), Oljeberget (26 %), Gravkirken i Jerusalem (25 %), Via Dolorosa (23 %), Davids tårn (22 %), Masada (20 %) og Cæsarea (16 %).

75 % av de utenlandske turistene reiste til Israel på egenhånd. 13 % kom på organiserte turer, 12 % på pakketurer.

Kilde: Irit Rosenblum i Ha’aretz 12. januar 2005.

 

 

Forrige artikkelFischer vil trekke investorer til Israel
Neste artikkelDrepte sikkerhetsagent på Gaza-stripen
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no