Mange vil oppleve 60-åringen

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Sabra Fokus Reiser i Kristiansand sender over 650 passasjerer med tre charterfly i vinter- og påskeferien. Reiseselskapet måtte leie inn et større fly for å få plass til alle som ønsket å besøke Israel i vinterferien.

– Vi har problemer med å få nok flyseter mellom Norge og Israel. Derfor har vi satt opp egne charterfly til Israel siden år 2005, sier daglig leder i selskapet, Rolf Solås (bildet). Han har sendt norske Israel-venner til Det hellige land i ganske nøyaktig halvparten av staten Israels historie.

– Vi begynte å sende de første passasjerne til Israel i slutten av 1977, forteller Solås. I mai fyller staten Israel 60 år.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Alternativ til Kanariøyene
Vinterferieflyet går direkte fra Stavanger til Eilat 16. februar, med retur elleve dager senere.

– Flyet var fullt med venteliste, derfor har vi satt inn et større fly med 260 seter i stedet for 202. Vi har fortsatt noen få ledige plasser, opplyser Solås.

Passasjerne kan velge mellom å feriere på egenhånd eller delta i en rekke organiserte rundreiser. Det er også mulig å velge en ”Bibelferie”-pakke.

– Her legger vi først og fremst opp til avslapning og noen få rundreiser i Eilat-området. Vi vil vise at Israel kan være et godt alternativ til Kanariøyene, sier Solås.

I påsken går det direktefly både fra Oslo og Stavanger til Tel Aviv.

– Det er ganske mange gruppereiser å velge blant, sier Solås.

Blant reiselederne er Alfhild og Steinar Harila, Judith og Ingvar Torvik, Sigmund Måge, Liv og Kurt Urhaug, Unni og Gordon Tobiassen, Brynhild og Jan H. Heitmann og Elbjørg Therkelsen.
Sabra Fokus Reiser planlegger også charterfly til Israel i sommerferien og til løvhyttefesten i oktober.

Stor pågang
Israelske hoteller har meldt om stor pågang fra utelandske turister i forkant av jubileumsåret. Rolf Solås og kollegaene merker også at interessen er stor.

– Det er vel første gang på syv år at vi har hørt om israelske hotell som er overbooket, sier Solås.

Israelske turistmyndigheter har som mål å motta 2,8 millioner turister i 2008.

 Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Forrige artikkelHizbollah: – Israel led nederlag
Neste artikkelPFLP, kapring og Zions vise
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.