Tur med oppdrift

I 2004 drog 200 gjester til et meget spesielt bryllup i Israel. Sigve og Johanne Margrethe Bø inviterte til sin datter Sunniva Susanna og Ronnies vielse. Etter bryllupet var det festreise rundt i Israel for gjestene.

Oppdatering 13. mai 2008: Denne turen er nå fullbooket. 213 deltakere setter seg på flyet 21. juni. - Langt de fleste er førstegangreisende og vi har 101 personer med oss under 30 år, forteller reiseleder Sigve Bø.

 

Mange kom hjem etter to uker i Israel som ikke ble glemt. Flere henvendte seg til de som stod for turen og håpet at en lignende tur kunne arrangeres. Ved stor dugnadsinnsats fra de som var med på turen i 2004 holder nå en ny tur på å ta form. Noen reiser om igjen, andre sender av gårde familie og venner. Flere av de som var med sist har nå fått med seg 10 – 20 nye! Også denne gangen er det familier og unge mennesker som utgjør en stor del av turdeltakerne. Der er allerede påmeldt 170 personer, av disse er snaut halvparten under 30 år.

Turoperatøren i Israel har chartret eget fly og henter alle på Sola den 21. juni og bringer tilbake 5. juli.

Turen er lagt opp med seks sightseeing dager i Israel og med flere rolige dager på det meget populære hotellet Eshel Hashomron i Samaria. Der vil også de gammeltestamentlige plassene som Shilo og Elon More besøkes. Av flere som var med på forrige tur er det nettopp disse stedene som blir skattet høyest. Deretter går turen opp til Kfar Giladi, ved Libanons grense, med rafting/ padling på Jordan-elva og tur med kabelvogn til toppen av Hermon-fjellet. Galilea er et naturlig hovedelement på turen. Jerusalem besøkes to dager. Da med besøk i Getsemane-hagen, Gordons Golgata, Klagemuren, Herodion med Herodes festning og gravsted, Holocaustmuseet og selvfølgelig alle de hyggelige arabiske handelsmennene i Gamlebyen. Muligheter for kveldstur til koselige gamle Jaffa.

Dødehavet og overnatting i beduinleir tas med på veien til Eilat der delfinene venter. Dykkerutstyr kan leies.

Historie, severdigheter og møtet med åndelige dimensjoner er en viktig del av turen, men også møtene med mennesker som har en annen livserfaring enn vår norske.
Der jobbes også med besøk på utviklingsavdelingen for den etter hvert så populære israelske offroad-bilen Tomcar. Litt testkjøring står også høyt på ønskelista. (Tomcar kan du google på nettet.)

Det handler om å ha det gøy, ha ferie, nyte sola og badelivet, og samtidig samle inntrykk fra et folk og nabofolk som har levd og lever i et meget spesielt forhold til hverandre, og selv se steinenes vitnesbyrd om Guds bruk av folk og land gjennom tusenvis av år. Utenom guidenes informasjoner kommer Sigve Bø til å bidra med relevant undervisning i forkant av utfluktene.

Flyet har 206 seter, så denne turen har du enda anledning til å få med deg.

Mer info finner du her.

 

Forrige artikkelPalestinadagen II
Neste artikkelKniv-terrorist skutt
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.