Turistene strømmer til Betlehem

I følge Ecumenical News International (ENI) har antallet turister til Betlehem økt med 97 prosent i 2008, altså praktisk talt en dobling fra året før. I Jeriko har antallet turister økt med 40 prosent siden 2007.

I følge Ecumenical News International (ENI) har antallet turister til Betlehem økt med 97 prosent i 2008, altså praktisk talt en dobling fra året før. I Jeriko har antallet turister økt med 40 prosent siden 2007. Ikke mindre enn 1.123.000 turister har besøkt de to byene ”hittil i år”. Det blir over 3.000 hver dag. Det israelske turistdepartementet tror at antall besøkende i Betlehem og Jeriko vil komme opp i to millioner før året er slutt. I så fall snakker vi om ca. 5.500 per dag i gjennomsnitt, og mye mer nå mot slutten av året. Årsaken til at turismen har økt så sterkt, er at ”det er blitt mye tryggere for turister å besøke Betlehem. Det skal heller ikke være like strengt å bevege seg mellom de israelske og de palestinske områdene, ifølge ENI.  Da Vårt Land viderebrakte nyhetsmeldingen fra ENI på sin nettside 26. november, ble det påpekt at lokale palestinere i Betlehems-området hyppig rapporterer om lange køer, forsinkelser og trakasseringer på grenseovergangene. Vi vil konstatere at selv om palestinerne maler i så mørke farger som mulig, er det en positiv utvikling på gang. Den ser ut for å bekrefte det israelerne sier: Sikkerhetsgjerdet redder liv og gjør situasjonen bedre totalt sett, tross de problemene det også skaper. Sikkerhetsgjerdet er bygget i Betlehem-området nylig. Det har altså ført til økt turisme, fordi terroren er kommet mer under kontroll.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelOmstridt missekåring blant arabere
Neste artikkelBegin og Ya’alon blant topp ti kandidater
Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no

Ingen artikler å vise