Turistene strømmer til Betlehem

I følge Ecumenical News International (ENI) har antallet turister til Betlehem økt med 97 prosent i 2008, altså praktisk talt en dobling fra året før. I Jeriko har antallet turister økt med 40 prosent siden 2007.

I følge Ecumenical News International (ENI) har antallet turister til Betlehem økt med 97 prosent i 2008, altså praktisk talt en dobling fra året før. I Jeriko har antallet turister økt med 40 prosent siden 2007. Ikke mindre enn 1.123.000 turister har besøkt de to byene ”hittil i år”. Det blir over 3.000 hver dag. Det israelske turistdepartementet tror at antall besøkende i Betlehem og Jeriko vil komme opp i to millioner før året er slutt. I så fall snakker vi om ca. 5.500 per dag i gjennomsnitt, og mye mer nå mot slutten av året. Årsaken til at turismen har økt så sterkt, er at ”det er blitt mye tryggere for turister å besøke Betlehem. Det skal heller ikke være like strengt å bevege seg mellom de israelske og de palestinske områdene, ifølge ENI.  Da Vårt Land viderebrakte nyhetsmeldingen fra ENI på sin nettside 26. november, ble det påpekt at lokale palestinere i Betlehems-området hyppig rapporterer om lange køer, forsinkelser og trakasseringer på grenseovergangene. Vi vil konstatere at selv om palestinerne maler i så mørke farger som mulig, er det en positiv utvikling på gang. Den ser ut for å bekrefte det israelerne sier: Sikkerhetsgjerdet redder liv og gjør situasjonen bedre totalt sett, tross de problemene det også skaper. Sikkerhetsgjerdet er bygget i Betlehem-området nylig. Det har altså ført til økt turisme, fordi terroren er kommet mer under kontroll.

Forrige artikkelOmstridt missekåring blant arabere
Neste artikkelBegin og Ya’alon blant topp ti kandidater
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no