Rekordbesøk med turister i februar

232.000 turister besøkte Israel i februar. Aldri tidligere har så mange turister valgt å besøke landet i denne kalendermåneden, opplyser det israelske turismedepartementet.

Besøket fra Norge til Israel er på samme nivå som ifjor. Totalt øker turistbesøket til landet med seks prosent i årets to første måneder. (Illustrasjonsfoto: Yuen-Ping aka YP, flickr.com)
Besøket fra Norge til Israel er på samme nivå som ifjor. Totalt øker turistbesøket til landet med seks prosent i årets to første måneder. (Illustrasjonsfoto: Yuen-Ping aka YP, flickr.com)

Den regnfulle vinteren stanser ikke turistene til Israel. Til tross for en usedvanlig våt måned i februar, gikk besøkstallet forbi den tidligere rekorden fra februar 2010 med fire prosent. Antall turister er også høyere enn fjorårets besøkstall med seks prosent. I januar og februar 2012 er det registrert til sammen rundt 388.900 turister.

Antall nordmenn som reiste til Israel gikk ned med tre prosent i februar i år i forhold til februar i fjor. Til gjengjeld var det flere norske turister som dro i januar. Til sammen er det kun en forskjell på ti personer i forhold til besøket i fjoråret: fra 2583 tilreisende nordmenn i januar og februar 2011 til 2573 i januar og februar 2012.

– Den økte drivkraften i turisme til Israel er et resultat av fokusert og intensiv internasjonal markedsføringsaktivitet, til tross for regional uro og den kontinuerlige økonomiske krisen i Europa, sier turismeminister Stas Misezhnikov til Times of Israel. Turismedepartementet kommer til å fortsette sine markedsføringsaktivitet rundt om i verden, med vekt på markedene i Kina, India, Sør-Korea, Russland og Sør-Amerika.

Det amerikanske utenriksdepartementet ga mandag et sikkerhetsvarsel til amerikanske turister i Israel. Amerikanerne ble bedt om å være forsiktige og gjøre «de nødvendige sikringstiltak for å trygge sin sikkerhet når de reiser i denne regionen». Endringen kom etter opptrapping i rakettangrep fra Gaza.

Norge har ikke endret sitt reiseråd til hverken Israel eller de palestinske områdene siden i fjor. Rådet anbefaler reisende å ikke reise til grenseområdet mot Gaza-stripen, nemlig nærmere enn 40 kilometer unna grensen til Gaza, med mindre det er nødvendig. De fraråder også reisende fra å reise til Gaza.

Det gjenstår å se om de siste dagenes opptrapping av rakettangrep fra Gaza vil gi noen innvirkning på turismen i Israel.

 

Forrige artikkelConrad Myrland i MIFF Vestfold: Er en krig mellom Iran og Israel like rundt hjørnet?
Neste artikkelIsrael leder sesjon ved verdensforumet for vann
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.