Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Rekordbesøk med turister i februar

Besøket fra Norge til Israel er på samme nivå som ifjor. Totalt øker turistbesøket til landet med seks prosent i årets to første måneder. (Illustrasjonsfoto: Yuen-Ping aka YP, flickr.com)
Besøket fra Norge til Israel er på samme nivå som ifjor. Totalt øker turistbesøket til landet med seks prosent i årets to første måneder. (Illustrasjonsfoto: Yuen-Ping aka YP, flickr.com)
232.000 turister besøkte Israel i februar. Aldri tidligere har så mange turister valgt å besøke landet i denne kalendermåneden, opplyser det israelske turismedepartementet.

Den regnfulle vinteren stanser ikke turistene til Israel. Til tross for en usedvanlig våt måned i februar, gikk besøkstallet forbi den tidligere rekorden fra februar 2010 med fire prosent. Antall turister er også høyere enn fjorårets besøkstall med seks prosent. I januar og februar 2012 er det registrert til sammen rundt 388.900 turister.

Antall nordmenn som reiste til Israel gikk ned med tre prosent i februar i år i forhold til februar i fjor. Til gjengjeld var det flere norske turister som dro i januar. Til sammen er det kun en forskjell på ti personer i forhold til besøket i fjoråret: fra 2583 tilreisende nordmenn i januar og februar 2011 til 2573 i januar og februar 2012.

– Den økte drivkraften i turisme til Israel er et resultat av fokusert og intensiv internasjonal markedsføringsaktivitet, til tross for regional uro og den kontinuerlige økonomiske krisen i Europa, sier turismeminister Stas Misezhnikov til Times of Israel. Turismedepartementet kommer til å fortsette sine markedsføringsaktivitet rundt om i verden, med vekt på markedene i Kina, India, Sør-Korea, Russland og Sør-Amerika.

Det amerikanske utenriksdepartementet ga mandag et sikkerhetsvarsel til amerikanske turister i Israel. Amerikanerne ble bedt om å være forsiktige og gjøre «de nødvendige sikringstiltak for å trygge sin sikkerhet når de reiser i denne regionen». Endringen kom etter opptrapping i rakettangrep fra Gaza.

Norge har ikke endret sitt reiseråd til hverken Israel eller de palestinske områdene siden i fjor. Rådet anbefaler reisende å ikke reise til grenseområdet mot Gaza-stripen, nemlig nærmere enn 40 kilometer unna grensen til Gaza, med mindre det er nødvendig. De fraråder også reisende fra å reise til Gaza.

Det gjenstår å se om de siste dagenes opptrapping av rakettangrep fra Gaza vil gi noen innvirkning på turismen i Israel.

 


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart