Ben Gurion med hurtigkø før påskesesongen starter

Ben Gurion flyplass kommer til å åpne en ny hurtigkø for reisende med kun håndbagasje. Det vil gi mindre tid i sikkerhet- og bagasjekontrollene.

Sikkerhetsvakt ved Ben Gurion. (Illustrasjonsfoto: reway2007, flickr.com)
Sikkerhetsvakt ved Ben Gurion. (Illustrasjonsfoto: reway2007, flickr.com)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.


Israels flyplassmyndigheter tar i bruk et nytt system for passasjerer som sjekker inn via internett og reiser kun med håndbagasje, forteller Arutz Sheva. De som har oppfylt kravene kommer til å kunne bli sendt gjennom sikkerhets- og bagasjekontroll i hurtigfart og dermed redusere ventetiden på flyplassen til et minimum.

 

500.000 reisende til Israel i løpet av påsken

Mer enn en halv million reisende er forventet å komme gjennom Ben Gurion flyplass i løpet av påske- og Pesach-sesongen i år. Man regner med flest reisende torsdag 5. april med 49.000 passasjerer og søndag 15. april med 50.000 passasjerer.

Sist måned kunne Israel med glede telle flere besøkende enn noen gang tidligere i løpet av februar måned. Hele 232.000 besøkende kom til Israel i februar i år. Toppattrasksjonen fortsetter å være Vestmuren i Jerusalem, Yad Vashem Holocaust-museum, Masada og Dødehavet.

 

Pesach

Den første og siste dagen i løpet av feiringen av Pesach, den jødiske påsken, er nasjonale helligdager. I år faller den første dagen på lørdag 7. april og den siste dagen er den påfølgende fredagen 14. april. Utenfor Israel kommer den siste dagen til å være lørdag 15. april på grunn av den ekstra dagen mange jødiske helligdager har i diasporaen.

Naturparker og museer over hele Israel kommer til å ha spesielle utstillinger og omvisninger i forbindelse med Pesach.

 

Forrige artikkelNew Yorks ordfører sterkt i mot boikott av Israel
Neste artikkelMofaz beseiret Livni i Kadimas primærvalg
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag