Turismen i Israel mot nye rekorder

Fra januar til mai dette året dro 1,5 millioner turister på ferie til Israel. – Vi håper på rekordhøyt antall turister i år igjen, sier turistminister Uzi Landau.
Israels turistminister Uzi Landau kan glede seg over rekordhøye besøkstall. (Foto: Tor-Bjørn Nordgaard.)
Israels turistminister Uzi Landau kan glede seg over rekordhøye besøkstall. (Foto: Tor-Bjørn Nordgaard.)

Israels statistiske sentralbyrå melder at halvannen million turister besøkte Israel i løpet av de fem første månedene i år. Dette er en økning på 13 prosent sammenlignet med samme periode året før. Årets tall er 19 prosent høyere enn tilsvarende periode i 2012, og 24 prosent høyere enn i 2011. Dermed fortsetter rekordveksten i den israelske turistindustrien, forteller Jerusalem Post.

– De første fem månedene av 2014 har brakt nye turistrekorder og oppadgående trender. Vi håper på rekordhøyt antall turister i år igjen, sier turistminister Uzi Landau.

Han gir æren for oppsvinget i turismen til årets aktuelle hendelser som tiltrekker seg folk.

– Pave Frans’ nylige besøk forårsaket en betydelig stigning i turisttallene, i tillegg til markedsføringsarbeidet som gjøres av departementet for å øke den kristne turismen, så vel som den kulturelle turismen, sier Landau.

Han trakk også frem at Israel i sommer er arrangør av homofestivalen Gay Pride, som han også regner med vil bringe turister til landet.

– De som kommer til Israel vil oppdage et land som ikke bare er velsignet med mengder av hellige steder, men som også har spektakulært landskap, og er rikt på historie, kultur og natteliv, sier turistministeren.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise