130.000 på homofestival i Tel Aviv

Festivalen Tel Aviv Pride har blitt en av de største begivenhetene gjennom året i Tel Aviv, når byens lesbiske, homofile, biseksuelle og transpersoner kommer ut for å feire sammen med titusenvis av utenlandske turister.

Rådhuset i Tel Aviv, dekorer i anledning festivalen Tel Aviv Pride. (Foto: Israel21c.org.)
Rådhuset i Tel Aviv, lyssatt i anledning Tel Aviv Pride. (Foto: Israel21c.org.)

Festivalen ble startet i 1997 og finner sted hvert år i den andre uken i juni. Det er ventet at rundt 130 000 deltakere vil være med på årets feiring som varer fra lørdag 7. juni til mandag 16. juni.

Tel Aviv er kjent som en svært liberal og homovennlig by og ble i en spørreundersøkelse utført av American Airlines og nettsiden gaycities.com i 2011 valgt til verdens mest populære by for homofile og lesbiske turister, med 43 prosent av stemmene. New York kom på andreplass med 14 prosent.

Høydepunktet under festivalen vil som vanlig være paraden som starter fredag formiddag fra Gan Meir-parken og ender i en stor fest på strandområdet som kalles Charles Clore Beach like ved Jaffa.

Skuespiller og modell Moran Atias vil lede showet, der også vinneren av den internasjonale Melodi Grand Prix-finalen for 16 år siden, Dana International, vil delta. Hun var den første transpersonen som vant denne sangkonkurransen.

I løpet av de ti dagene som festivalen varer vil det være over 50 arrangementer. I avisen Ha’aretz kan du lese en oversikt over hva som skjer.



Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise