Liten nedgang i turismen

Turister hilser på delfiner i Eilat. (Illustrasjonsfoto: Galit Amiel, Israeli Ministry of Tourism)
Turister hilser på delfiner i Eilat. (Illustrasjonsfoto: Galit Amiel, Israeli Ministry of Tourism)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Når det er krig i et område, har det som regelen dramatisk innvirkning på hvor mange turister som reiser til området. Israel er ikke noe unntak i så måte. Når det er krigstilstand, minker antall turister i Israel vesentlig.

I første halvår 2014 økte turismen til Israel vesentlig i forhold til i 2013. Så kom krigen for alvor i juli. Hamas sendte flere tusen raketter mot Israel. Men Israel hadde et rakettforsvar (Iron Dome), et meget godt utbygd nett av bomberom og et glimrende varslingssystem som gjorde det mulig for en stor del av den truede befolkningen å komme seg i sikkerhet i tilfluktsrom, eller i alle fall i relativ sikkerhet på steder med en viss dekning. Derfor ble svært få sivile israelere drept og såret under krigen.

Turismen stanset derfor ikke helt opp. I august sank den med 36 % i forhold til august 2013. Etter at en våpenhvile ble inngått 26. august, tok den seg noe opp igjen utover høsten. Israelske myndigheter regner med at det vil bli en betydelig økning våren 2015.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Summen av dette er at antallet turister til Israel sank med bare en prosent i 2014 sammenlignet med 2013. Dersom vi også regner besøkende som ikke er turister (forretninger, kurs, folk som kommer på dagstur fra naboland osv.), sank antallet besøkende med 7 % totalt sett.

 

Tall om turismen

3,3 millioner besøkende kom til Israel i 2014. 2,9 millioner av dem overnattet i Israel.

De største landene var USA (626.000), Russland (567.000), Frankrike (301.000), Tyskland (196.000) og Storbritannia (179.000).

Ca. 110.000 israelere arbeider i turistnæringen, en tredel i hoteller. Også for mange på Vestbredden er turismen viktig.

 

Kilder: En artikkel på ynetnews.com og en på i24news.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag