Liten nedgang i turismen

Til tross for nesten to måneders krig sommeren 2014, gikk antallet turistbesøk i Israel ned med bare 1 prosent fra 2013 til 2014.
Turister hilser på delfiner i Eilat. (Illustrasjonsfoto: Galit Amiel, Israeli Ministry of Tourism)
Turister hilser på delfiner i Eilat. (Illustrasjonsfoto: Galit Amiel, Israeli Ministry of Tourism)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Når det er krig i et område, har det som regelen dramatisk innvirkning på hvor mange turister som reiser til området. Israel er ikke noe unntak i så måte. Når det er krigstilstand, minker antall turister i Israel vesentlig.

I første halvår 2014 økte turismen til Israel vesentlig i forhold til i 2013. Så kom krigen for alvor i juli. Hamas sendte flere tusen raketter mot Israel. Men Israel hadde et rakettforsvar (Iron Dome), et meget godt utbygd nett av bomberom og et glimrende varslingssystem som gjorde det mulig for en stor del av den truede befolkningen å komme seg i sikkerhet i tilfluktsrom, eller i alle fall i relativ sikkerhet på steder med en viss dekning. Derfor ble svært få sivile israelere drept og såret under krigen.

Turismen stanset derfor ikke helt opp. I august sank den med 36 % i forhold til august 2013. Etter at en våpenhvile ble inngått 26. august, tok den seg noe opp igjen utover høsten. Israelske myndigheter regner med at det vil bli en betydelig økning våren 2015.

Summen av dette er at antallet turister til Israel sank med bare en prosent i 2014 sammenlignet med 2013. Dersom vi også regner besøkende som ikke er turister (forretninger, kurs, folk som kommer på dagstur fra naboland osv.), sank antallet besøkende med 7 % totalt sett.

 

Tall om turismen

3,3 millioner besøkende kom til Israel i 2014. 2,9 millioner av dem overnattet i Israel.

De største landene var USA (626.000), Russland (567.000), Frankrike (301.000), Tyskland (196.000) og Storbritannia (179.000).

Ca. 110.000 israelere arbeider i turistnæringen, en tredel i hoteller. Også for mange på Vestbredden er turismen viktig.

 

Kilder: En artikkel på ynetnews.com og en på i24news.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkel– Vest-Europa er Israels største utfordring
Neste artikkelStørste antall immigranter til Israel på ti år
Odd Myrland var redaktør av MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus fra 1994 til 2016. I en enda lengre periode har han vært leder for MIFFs lokalforening i Stavanger. Fra 2016 fortsetter Myrland som redaksjonell medarbeider for MIFF. Før Myrland ble pensjonist hadde han en lang karriere som lærer, sist som lærer i økonomifag på Sola videregående skole. Han har også skrevet boken "Med ryggen mot havet", som tar for seg Midtøsten-konflikten frem til 1980-tallet. Tlf. 958 86 977/ 51 58 01 65 E-post: odd@miff.no

Ingen artikler å vise