Ryanair starter flyvninger til Eilat i Israel

Det irske lavprisflyselskapet Ryanair vil fra november 2015 fly fra tre europeiske byer til Eilat i Israel.

Koraller og fisk i Rødehavet (Foto: Israels turistkontor)
Koraller og fisk i Rødehavet (Foto: Israels turistkontor)

To ganger i uken gjennom vinteren kommer Ryanair til å fly direkte fra byene Budapest i Ungarn, Kaunas i Litauen og Krakow i Polen til flyplassen Ovda sør i Israel. Det skriver Israels Turistkontor i Stockholm tirsdag 14. juli. Ruten til Kaunas starter 5. november og til de to andre byene 7. november.

Ovda Airport – som er den andre internasjonale flyplassen i Israel – ligger 60 kilometer nord for Eilat ved Rødehavet og vil være i drift inntil den nye flyplassen Ramon Airport åpner i 2017.

Modell av Ramon Airport (Foto: Wikipedia Commons)
Modell av Ramon Airport (Foto: Wikipedia Commons)

TouristIsrael har tidligere meldt at Ryanair har som målsetting å starte flyvninger fra opptil 40 europeiske byer til Israel med en billettpris på 140 Euro.

Andre lavprisselskaper, som for eksempel EasyJet, Germanwings, Air Berlin og TUIfly, har tidligere hatt suksess med Tel Aviv som destinasjon. Det er forventet at Ryanairs inntreden vil øke konkurransen og senke prisen dramatisk på flybilletter til Israel.

Det er ikke kjent om Ryanair planlegger å fly direkte til Israel fra noen norske byer med det første. Trolig er det bare det israelske flyselskapet Arkia Israel Airlines som i år har regelmessige direkteflyvninger mellom Israel og Norge i sommersesongen.

Forrige artikkelHva mener israelerne om atomavtalen?
Neste artikkelHans Rustad i MIFF Arendal: Den nye antisemittismen
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Geir Knutsen kom første gang til Midtøsten som FN-soldat i Libanon i 1984. Til sammen har han bodd i Libanon og Israel i over fire år. Han har vært medlem i MIFF siden 1988. Høsten 2013 begynte han i en deltidsstilling i MIFF og i full stilling fra januar 2016 til sommeren 2020.