Ryanair starter flyvninger til Eilat i Israel

Koraller og fisk i Rødehavet (Foto: Israels turistkontor)
Koraller og fisk i Rødehavet (Foto: Israels turistkontor)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

To ganger i uken gjennom vinteren kommer Ryanair til å fly direkte fra byene Budapest i Ungarn, Kaunas i Litauen og Krakow i Polen til flyplassen Ovda sør i Israel. Det skriver Israels Turistkontor i Stockholm tirsdag 14. juli. Ruten til Kaunas starter 5. november og til de to andre byene 7. november.

Ovda Airport – som er den andre internasjonale flyplassen i Israel – ligger 60 kilometer nord for Eilat ved Rødehavet og vil være i drift inntil den nye flyplassen Ramon Airport åpner i 2017.

Modell av Ramon Airport (Foto: Wikipedia Commons)
Modell av Ramon Airport (Foto: Wikipedia Commons)

TouristIsrael har tidligere meldt at Ryanair har som målsetting å starte flyvninger fra opptil 40 europeiske byer til Israel med en billettpris på 140 Euro.

Andre lavprisselskaper, som for eksempel EasyJet, Germanwings, Air Berlin og TUIfly, har tidligere hatt suksess med Tel Aviv som destinasjon. Det er forventet at Ryanairs inntreden vil øke konkurransen og senke prisen dramatisk på flybilletter til Israel.

Det er ikke kjent om Ryanair planlegger å fly direkte til Israel fra noen norske byer med det første. Trolig er det bare det israelske flyselskapet Arkia Israel Airlines som i år har regelmessige direkteflyvninger mellom Israel og Norge i sommersesongen.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag